Skip to main content

Αποχωρεί ο όμιλος Δομοτεχνική από το ξενοδοχείο Les Lazaristes

H εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης Hellas Capital από τις 22 Μαΐου θα αρχίσει να υλοποιεί ένα project ανακαίνισης του ξενοδοχείου Les Lazaristes.

Κλείνει μέχρι νεωτέρας το γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης Les Lazaristes, καθώς αποχωρεί από τη διαχείρισή του η εταιρεία Domotel του ομίλου της Δομοτεχνικής. Το ξενοδοχείο, που άνοιξε το 2004 κατασκευάστηκε από την Domotel, η οποία όμως τα τελευταία 10 χρόνια το μίσθωνε με leasing από την εταιρεία Hellas Capital. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η διοίκηση της  Domotel έκρινε πιο συμφέρουσα την αποχώρησή της από το Les Lazaristes καθώς η μονάδα έγραφε ζημίες.

Τα νέα της αποχώρησης της Domotel ανακοινώθηκαν στους εργαζομένους από την διεύθυνση, η οποία μάλιστα είπε ότι δεν θα γίνουν κρατήσεις μετά τις 20 Μαΐου και πως οι υπάλληλοι θα απασχοληθούν από το νέο ιδιοκτήτη, όταν λειτουργήσει και πάλι το ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η Hellas Capital από τις 22 Μαΐου θα αρχίσει να υλοποιεί ένα project ανακαίνισης της ξενοδοχειακής μονάδας. Να σημειωθεί ότι ακόμη δεν είναι γνωστή η εταιρεία που θα επιλέξει η Hellas Capital για να λειτουργεί το ξενοδοχείο όταν ολοκληρωθεί η ανακαίνιση.

Το Les Lazaristes ήταν το πρώτο από την αλυσίδα έξι ξενοδοχείων που διαχειρίζεται η εταιρεία Domotel στην Ελλάδα.

Η εταιρεία, πάντοτε σύμφωνα με πληροφορίες, δεν σχεδιάζει να πωλήσει άλλες ξενοδοχειακές μονάδες ιδιοκτησίας της, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει δώσει έμφαση στην ανάληψη του μάνατζεντ μονάδων που δεν ανήκουν ιδιοκτησιακά σε αυτή.