Skip to main content

Αλλαγή ώρας: Την Κυριακή πάμε το ρολόγια μας μια ώρα μπροστά

Τον περασμένο Μάρτιο οι ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας, απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο του 2021.

Αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή της θερινής ώρας οπότε θα πρέπει οι δείκτες των ρολογιών να μπουν μία ώρα μπροστά. Έτσι τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου, όπως κάθε χρόνο, η ώρα αλλάζει.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 29 Μαρτίου, στις 3.00 τα ξημερώματα, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν κατά μία ώρα μπροστά, ώστε να δείχνουν 4.00.

Η επόμενη αλλαγή ώρας, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2020 και ενδεχομένως και τον Μάρτιο του 2021. Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο οι ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας, απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο του 2021, δύο χρόνια αργότερα από την αρχική πρόταση της ΕΕ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «οι χώρες της ΕΕ που θα αποφασίσουν να διατηρήσουν την θερινή τους ώρα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την τελική τους αλλαγή την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021. Αυτές οι οποίες προτιμούν να διατηρήσουν την χειμερινή τους ώρα μπορούν να προσαρμόσουν οριστικά τα ρολόγια τους την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε από τα μέλη του ΕΚ με 410 ψήφους υπέρ, έναντι 192 κατά και 51 αποχών.