Skip to main content

Αλλαγή πορείας και ισχυρή αυτοδυναμία, ζητάει ο Παπανδρέου

Κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες που «θέλουν να αλλάξει πορεία η χώρα» απηύθυνε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.
Κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες που «θέλουν να αλλάξει πορεία η χώρα» απηύθυνε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ Παπανδρέου,  αναφέρθηκε στις κινήσεις που θα κάνει το κόμμα την επομένη των εκλογών, μίλησε για την οικονομία και την Πράσινη Ανάπτυξη ενώ ζήτησε από τους ψηφοφόρους να του δώσουν δύναμη προκειμένου να μπορέσει να επιλύσει τα προβλήματα της χώρας. 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους πολίτες «αλλαγή σελίδας» λέγοντας ότι ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω μια και καλή όλα όσα οδήγησαν τη χώρα στην παρακμή, στην κατάπτωση, στον ξεπεσμό, τη διαφθορά, στο φόβο και στο περιθώριο και να βάλουμε τη χώρα σε πορεία προόδου, δικαιοσύνης και ανάπτυξης και  ο ίδιος, όπως τόνισε στο πολιτικό του λόγο, θα κάνει πρώτος το βήμα σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια προκειμένου να παραδώσουμε στα παιδιά μια καλύτερη Ελλάδα από αυτή που παραλάβαμε, αναλαμβάνοντας να συγκρουσθεί «με όσα κατεστημένα εμποδίζουν τη νέα πορεία της χώρας, με όποιο κόστος και αν συνεπάγεται κάτι τέτοιο».

Ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε τα σχέδια και τον προγραμματισμό του κόμματός του και ειδικότερα αναφέρθηκε στα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή τις πρώτες 100 μέρες διευκρινίζοντας στους ψηφοφόρους, ότι δεν πιστεύει ότι η χώρα θα αλλάξει μέσα σε εκατό ημέρες, αλλά ότι αυτό που μπορεί να κάνει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι να της δώσει το χρόνο που χρειάζεται για να αντιδράσει, να ανασάνει, να βγει από την εντατική, ώστε να μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα και ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης και ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας για να μπορέσει να φέρει σε πέρας το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Μίλησε για την ανάγκη άμεσων λύσεων  στην οικονομία λέγοντας ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα μια αναπτυξιακή προοπτική, που περνάει μέσα από την Πράσινη Ανάπτυξη και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα θέτοντας την 4η Οκτωβρίου ως τη μέρα αλλαγής σελίδας.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από όλους να του δώσουν τη δύναμη που χρειάζεται για την αναμέτρηση με τα προβλήματα, ώστε να βγει η χώρα από τα αδιέξοδά της. Ζήτησε δε η μάχη να δοθεί από όλους μαζί, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για μάχη μεταξύ πράσινων και γαλάζιων, αλλά για μια μάχη του παρελθόντος με το μέλλον  και αυτό το μέλλον, όπως πρόσθεσε, μπορούμε να το κερδίσουμε.