Skip to main content

Αλλαγή σκυτάλης στο ΕΚΘ - Ποιος αναλαμβάνει νέος πρόεδρος

Αποχωρεί μετά από εννέα συνεχόμενα έτη στο τιμόνι του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. Ποιος θα τον διαδεχθεί

Αλλαγή στην ηγεσία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης πρόκειται να υπάρξει το προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επί σειρά ετών πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης πρόκειται να αποχωρήσει καθώς, εκτός των άλλων, συνταξιοδοτείται κιόλας.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο ίδιος στην Voria.gr, λέγοντας πως είναι καιρός να βγει μπροστά η νέα γενιά συνδικαλιστών.

Διάδοχός του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι ο Χάρης Κυπριανίδης, νυν οργανωτικός γραμματέας του ΕΚΘ. Ο κ. Κυπριανίδης ήταν ο ομιλητής εκ μέρους του ΕΚΘ στο συλλαλητήριο της 6ης Σεπτεμβρίου, κατά την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ. Προέρχεται βεβαίως και αυτός από τους κόλπους της ΠΑΣΚΕ η οποία είναι κυρίαρχη στο ΕΚΘ εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

O κ. Κυπριανίδης εργάζεται σήμερα ως συμβασιούχος στο υπουργείο Πολιτισμού. Είχε διατελέσει πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο μετρό και ήταν μεταξύ των 57 εργαζομένων στις αρχαιολογικές εργασίες στο μετρό οι οποίοι είχαν απολυθεί εν μία νυκτί, τον Δεκέμβριο του 2015, με τον ανάδοχο του έργου να προβάλει ως επιχείρημα την έλλειψη χρηματοδότησης των αρχαιολογικών εργασιών. Ωστόσο, περίπου ενάμιση μήνα μετά που οι εργασίες άρχισαν εκ νέου, οι εργαζόμενοι δεν επαναπροσλήφθηκαν επειδή, στο μεταξύ, είχαν προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις απόλυσης. 

Παρά τις παραστάσεις που είχαν κάνει προς τον τότε υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη προκειμένου να επαναπροσληφθούν εκείνος δεν προέβη σε καμία σχετική ενέργεια. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στη Δικαιοσύνη με τους εργαζόμενους να διεκδικούν τις αποζημιώσεις τους, τέσσερα χρόνια μετά την απόλυσή τους.

Η αλλαγή σκυτάλης στο ΕΚΘ πρόκειται να γίνει ως το τέλος του χρόνου. Όπως εξήγησε ο κ. Τσαραμπουλίδης αναμένει να ολοκληρωθούν πρώτα οι διαδικασίες για το συνέδριο της ΓΣΕΕ και μετά θα αποχωρήσει. Στο τέλος του 2019 ο κ. Τσαραμπουλίδης θα έχει συμπληρώσει εννέα χρόνια στο τιμόνι του ΕΚΘ καθώς εξελέγη πρόεδρος στις 30 Δεκεμβρίου 2010, στη θέση του εκλιπόντος Νίκου Γιαννόπουλου. Έκτοτε επανεξελέγη άλλες τρείς φορές έπειτα από συνέδρια τα οποία είχαν γίνει στο ΕΚΘ.