Skip to main content

Αλλαγή στις διοικήσεις των νοσοκομείων ζητεί η νομαρχιακή επιτροπή Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ

Ο γ.γ. της ΝΕ Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ κ. Παπαστεργίου επισημαίνει σε επιστολή του ότι συμφωνεί απόλυτα με τη διαδικασία της «ανοιχτής διακυβέρνησης», αλλά αυτή θα πρέπει να διεκπεραιώνεται γρήγορα κ
Eκ των έσω  κομματική κριτική ασκείται στην κυβέρνηση, καθώς ο γραμματέας της ΝΕ Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Παπαστεργίου ζητεί επίσπευση των διαδικασιών για αλλαγή των διοικήσεων στα δημόσια νοσοκομεία και άλλους οργανισμούς της Θεσσαλονίκης, καθώς η κατάστασή τους σε λίγο θα είναι μη αντιστρεπτή, όπως προβλέπει.

Σε επιστολή του ο κ. Παπαστεργίου καλεί κάθε αρμόδιο να αναλογιστεί τις ευθύνες του, έναντι των πολιτών της Θεσσαλονίκης και να προβεί στις αναγκαίες κινήσεις. Το αναπτυξιακό έλλειμμα, σημειώνει, είναι ήδη δυσβάστακτο και σε συνδυασμό με την απουσία διοικήσεων και σε άλλους σημαντικούς οργανισμούς της περιοχής, μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Ο κ. Παπαστεργίου επισημαίνει ότι συμφωνεί απόλυτα με τη διαδικασία της «ανοιχτής διακυβέρνησης», αλλά αυτή θα πρέπει να διεκπεραιώνεται γρήγορα και αντικειμενικά, ώστε «να μην ξαναβλέπουμε καταδικασμένες πρακτικές του πρόσφατου αλλά και απώτερου παρελθόντος.  Οι καταγγελίες για διευθετήσεις, για γνωστούς και ημέτερους, για παρεμβάσεις που γίνονται ως «δήθεν» διαβούλευση, αν αληθεύουν, που εύχομαι να μην ισχύουν, επιβαρύνουν την ήδη προβληματική κατάσταση».

Επικαλείται την έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη που υποστηρίζει ότι  τα νοσοκομεία ανήκουν στην πρώτη γραμμή της διαφθοράς, ως παραμάγαζα επιτηδείων.

Επισημαίνει ότι η  κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σε λίγο θα είναι μη αντιστρεπτή. «Μη αντιστρεπτή από μια πορεία υποβάθμισης των υπηρεσιών και χρεωκοπίας εξαιτίας της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Πορεία, που δυστυχώς συνεχίζεται, λόγω της ουσιαστικής απουσίας διοικήσεων, έλλειψης σχεδιασμού, προγραμματισμού και εφαρμογής μιας άλλης πολιτικής σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ», καταλήγει ο κ. Παπαστεργίου.