Skip to main content

Αλλαγή της περιφερειακής οργάνωσης της ΝΔ ζητεί ο Βαρτζόπουλος

Η παραγωγή πολιτικής και πολιτικού προσωπικού με συμμετοχή της λαϊκής βάσης αποτελεί βασικό στοιχείο του εκσυγχρονισμού, είπε ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Την αλλαγή της περιφερειακής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η παραγωγή πολιτικής και πολιτικού προσωπικού από τις λαϊκές οργανώσεις του κόμματος, ζήτησε στην ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

«Τα θέματα του Συνεδρίου, η κλιματική αλλαγή, η ψηφιακή επανάσταση στον εργασιακό χώρο, η νέα βιομηχανική επανάσταση, αλλά και άλλα σημαντικά ζητήματα, που απασχολούν την καθημερινότητά μας, όπως πχ το πως προσλαμβάνουν οι μαθητές την διδασκαλία στα Λύκεια, οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια, οι εργαζόμενοι την εργατική πολιτική της Κυβέρνησης, οι χρήστες την υγειονομική , οι ανάπηροι την προνοιακή πολιτική κοκ πρέπει, να συζητώνται και να προκύπτουν ως πολιτική από τις οργανώσεις του λαϊκού πολυσυλλεκτικού κόμματος, που είναι η ΝΔ» τόνισε ο κ. Βαρτζόπουλος.

«Θα πρέπει, να επανεντάξουμε στην περιφερειακή οργάνωση του κόμματος τους θεματικούς τομείς. Και μάλιστα όχι μόνο σε νομαρχιακό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, στην Πολιτική Επιτροπή δηλαδή, έτσι ώστε, να δίνεται η δυνατότητα, να εκπροσωπούνται σε ανώτατο επίπεδο οι ειδήμονες, αυτοί που έχουν βιωματική, επιστημονική είτε εργασιακή σχέση με τα σημαντικά ειδικά θέματα. Τούτο θα δώσει μια εντελώς νέα διάσταση στην παραγωγή πολιτικής. Η δυνατότης, να μεταφέρεται η κοινωνική πραγματικότης στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, θα είναι άμεσος, η διαδραστικότης κοινωνίας και πολιτικής εξασφαλισμένη. Η συμμετοχή των εκπροσώπων της οργάνωσης στην διαβούλευση αυτή διευρύνει και τις δυνατότητες χρησιμοποίησής τους σε θέσεις ευθύνης», πρόσθεσε.

«Η παραγωγή της πολιτικής και του πολιτικού προσωπικού με συμμετοχή της λαϊκής βάσης του κόμματος αποτελεί βασικό στοιχείο, ίσως το ουσιαστικότερο, που εγγυάται τον συνεχή εκσυγχρονισμό», υπογράμμισε ο βουλευτής.