Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020
x

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ

Χωρίς να αυξηθεί το συνολικό κόστος για το Υπ. Εργασίας που έχει την ευθύνη να δίνονται τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές προτείνει ο βουλευτής

Η διαδικασία των σχολικών γευμάτων να περάσει στις σχολικές επιτροπές και τα κυλικεία προτείνει ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος, με αφορμή την λιποθυμία του μικρού κοριτσιού στη Ρόδο.

«Σήμερα, ενώ το μέτρο κινείται στη σωστή κατεύθυνση, εν μέρει έχει αποτύχει. Η ποιότητα είναι μέτρια, ενώ τα γεύματα αρκετές φορές καταλήγουν στους κάδους σκουπιδιών. Υπήρχαν μάλιστα και περιπτώσεις, όπως φέτος στη Δ. Θεσσαλονίκη, κατά τις οποίες λόγω ενστάσεων μεταξύ των εταιρειών που ανέλαβαν τα γεύματα, για μήνες αυτά δε διανέμοντο», αναφέρει ο βουλευτής.

Συγκεκριμένα, προτείνει ο κ. Σιμόπουλος «χωρίς να αυξηθεί το συνολικό κόστος για το Υπουργείο Εργασίας που έχει την ευθύνη να δίνονται τα χρήματα απευθείας στις σχολικές επιτροπές. Αυτές με τη σειρά τους, έχοντας δεδομένη ευαισθησία, θα έχουν την ευθύνη και την δυνατότητα να αποφασίζουν αν θα παρέχεται «δεκατιανό» (πρωινό) ή γεύμα στους μαθητές, μέσω των κυλικείων σε συνεργασία και με καταστήματα εστίασης των δήμων».

«Υπενθυμίζεται ότι το δεκατιανό βοηθάει ώστε ορισμένα παιδιά να μην παραμένουν για ώρες νηστικά. Προφανώς, το μέτρο αυτό συμπληρώνει άλλες δράσεις όπως είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και η παροχή τροφίμων», καταλήγει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ