Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Άλλαξε όψη η Βασιλέως Ηρακλείου- Πού συνεχίζονται τα έργα

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες μηχανάκια έχουν κατακλύσει το πεζοδρόμιο, ενώ οι υποδοχές πρασίνου έχουν μετατραπεί δυστυχώς σε τασάκια.

Νέα όψη έχει από τις αρχές της εβδομάδας η οδός Βασιλέως Ηρακλείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης και την απομάκρυνση των λαμαρινών.

Ειδικές κατασκευές που λειτουργούν ως καθίσματα και προστατευτικά έχουν τοποθετηθεί στο τμήμα της οδού από την Αριστοτέλους έως την Κομνηνών, όπου πραγματοποιήθηκε και η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου, όπως προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό.



Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης στον περιβάλλοντα χώρο σημαντικών τοποσήμων - εν προκειμένω της Συναγωγής Γιαντ Λε ζικαρόν - και υλοποιούνται από το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και επίβλεψη των αρμόδιων αρχών του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Θανάση Παππά εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί το αρδευτικό έργο και η πλήρωση του χώματος στις ειδικές υποδοχές, ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, αναλόγως των καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθούν οι δενδροφυτεύσεις.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες, βέβαια, ασυνείδητοι πολίτες έχουν μετατρέψει τον χώρο σε πάρκινγκ. Μηχανάκια έχουν κατακλύσει το πεζοδρόμιο, παρόλο που έχουν κατασκευαστεί στο σημείο ειδικοί χώροι στάθμευσης δικύκλων, ενώ οι υποδοχές πρασίνου έχουν μετατραπεί δυστυχώς σε... τασάκια.

Συνεχίζονται τα έργα στις υπόλοιπες οδούς

Στο μεταξύ, με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στους υπόλοιπους δρόμους που εντάσσονται στο έργο. Πρόκειται για την οδό Αγίου Μηνά, όπου βρίσκεται το Εβραϊκό Μουσείο, την οδό Αποστόλου Παύλου, με στόχο τη δημιουργία ιστορικού - τουριστικού περιπάτου για την ανάδειξη της  Άνω Πόλης και της ιστορικής της σημασίας, την οδό Συγγρού και την οδό Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου βρίσκονται η Συναγωγή Μοναστηριωτών και το Γενί Τζαμί αντίστοιχα, καθώς και την οδό Κάστρων, δίπλα από το ανατολικό τείχος, τα κοιμητήρια των Διαμαρτυρομένων και της Αρμενικής Κοινότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, τα έργα προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου. «Υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις, είτε λόγω αργοπορίας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, είτε λόγω καθυστέρησης της έγκρισης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Ωστόσο, προχωράμε» σημείωσε χαρακτηριστικά στη Voria.gr.

Υπενθυμίζεται πως η συνολική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ανέρχεται στα 5.080.000 ευρώ και περιλαμβάνει συνολικά 14 έργα (δείτε εδώ).

Περισσότερες φωτογραφίες από τη Βασιλέως Ηρακλείου: