Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
x

ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Έπειτα από τρία χρόνια στο τιμόνι της Λίβερπουλ οι Τομ Χικς και Τζορτζ Ζιλέτ ενέδωσαν στις πιέσεις των φιλάθλων και έκαναν δεκτή την πρόταση της αμερικανικής NESV για παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτ

Έπειτα από τρία χρόνια στο τιμόνι της Λίβερπουλ, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο για την πολιτική που ακολουθούσαν, οι Τομ Χικς και Τζορτζ Ζιλέτ ενέδωσαν στις πιέσεις των φιλάθλων και έκαναν δεκτή την πρόταση της New England Sports Ventures (NESV) για παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του συλλόγου.

Οι ιδιοκτήτες είχαν στα χέρια τους δύο προτάσεις, μία από την Ασία και μία ακόμη από τις ΗΠΑ, ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ. Τελικά το διοικητικό συμβούλιο της διάσημης αγγλικής ομάδας αποφάσισε ομόφωνα την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, αποδεχόμενη την πρόταση της αμερικανικής NESV, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της και την ομάδα μπέιζμπολ Ρεντ Σοξ της Βοστόνης. 

Ενδεικτικές τις ανακούφισης που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας για την αποχώρηση των νυν ιδιοκτητών είναι οι δηλώσεις του προέδρου της ομάδας,  Μάρτιν Μπρότον, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος που ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία πώλησης του συλλόγου. «Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση της NESV, η οποία πληρούσε σχεδόν όλα τα κριτήρια που ορίζονται για την εξεύρεση νέου ιδιοκτήτη. Έγιναν πολλές συναντήσεις σε Βοστόνη, Λονδίνο και Λίβερπουλ και είμαι εντυπωσιασμένος με το όραμά τους για τον σύλλογο», συνέχισε.

Ο Μπρότον δεν παρέλειψε να «καρφώσει» και τους απερχόμενους ιδιοκτήτες για τη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. «Είμαι απογοητευμένος από τη διάθεση των ιδιοκτητών της ομάδας να κάνουν ό,τι μπορούν, προκειμένου να εμποδίσουν τη συμφωνία, και θα κινηθούμε νομικά για να ολοκληρωθεί και τυπικά η αγοραπωλησία», σημείωσε χαρακτηριστικά.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ