Skip to main content

Αλλάζει από σήμερα ο καιρός - Βροχές και καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται σήμερα στην περιοχή ενώ δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους

Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα μετά τον πολυήμερο καύσωνα. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται σήμερα στην περιοχή, ενώ δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Ειδικότερα, σταδιακά από το μεσημέρι θα επηρεαστούν η Δυτική και η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και η Ανατολική Μακεδονία.

Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν, ωστόσο αύριο Παρασκευή από τις απογευματινές ώρες θα υπάρξει νέο κύμα κακοκαιρίας στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και αργά το βράδυ στις Σποράδες και πιθανώς στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα εξασθενήσουν.

Άλλωστε ήδη από τις βραδινές ώρες, χθες, στην Κεντρική Μακεδονία επικράτησαν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και πρόσκαιρες καταιγίδες.



Σύμφωνα με το meteo.gr, τις βραδινές ώρες κατά τόπους έντονα φαινόμενα αναμένονται στη Μακεδονία και ενδεχομένως στη Θράκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 32 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 34 βαθμούς και τοπικά στη Θράκη έως 36.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.