Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020
x

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΕ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Η πρώτη πινακίδα με το νέο όνομα της χώρας όπως προκύπτει από την συμφωνία των Πρεσπών θα εγκατασταθεί αύριο Τρίτη ή τις επόμενες ημέρες στα σύνορα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν να τοποθετούνται οι νέες επίσημες πινακίδες στα Σκόπια που φέρουν το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Οι ταμπέλες με την νέα ονομασία θα αναρτηθούν σε όλα τα κυβερνητικά κτήρια καθώς και στα σύνορα της χώρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της γειτονικής χώρας, η πρώτη πινακίδα με το νέο όνομα της χώρας όπως προκύπτει από την συμφωνία των Πρεσπών θα εγκατασταθεί αύριο Τρίτη ή τις επόμενες ημέρες στα σύνορα με την Ελλάδα. Από τα ΜΜΕ των Σκοπίων μεταδόθηκε αρχικά ότι η πινακίδα θα αλλάξει σύντομα, κάτι, όμως, που διαψεύστηκε από κυβερνητικές πηγές.

Σήμερα θα αποσταλεί από την Αθήνα στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση που θα ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία τόσο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, με την οποία ξεκινούν και οι υποχρεώσεις της.

Ετσι, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στις διμερείς σχέσεις αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, π.χ. σε όλα τα νέα έγγραφα, θα αναφέρεται η γειτονική χώρα με τη νέα συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ