Skip to main content

Αλλάζει ονόματα σε αθλητικές ομοσπονδίες η κυβέρνηση των Σκοπίων

Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της γειτονικής χώρας Μίλε Μποσνιακόφκσι σε σχετική ερώτηση μετά τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τη Λετονία.

Αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε το «σούπερ» της τηλεοπτικής εικόνας στον αγώνα των εθνικών της Βόρειας Μακεδονίας με τη Λετονία όπου η γειτονική χώρα αναγραφόταν ως «Μακεδονία».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας Μίλε Μποσνιακόφκσι απάντησε σε σχετική ερώτηση του μέσου, επισημαίνοντας ότι έχει ξεκινήσει τόσο η διαδικασία αλλαγής των ονομασιών στις αθλητικές ομοσπονδίες, όσο και η αλλαγή του ονόματος του εθνικού σταδίου των Σκοπίων από «Φίλιππος Β'».   

Στη δήλωσή του ο Μίλε Μποσνιακόφκσι αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας ήδη πριν από δύο εβδομάδες ενημέρωσε μέσω της Κρατικής Αρχής Αθλητισμού και Νεολαίας όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ότι πρέπει να αρχίσει η διαδικασία αλλαγής ονομάτων σε συμμόρφωση με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

»Αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη για τις εθνικές ομάδες όλων των αθλημάτων που εκπροσωπούν τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

»Σε σχέση με το ζήτημα του ονόματος του σταδίου, η διαδικασία αλλαγής του έχει επίσης ξεκινήσει.

»Η δημόσια υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του σταδίου ξεκίνησε τη διαδικασία για την αλλαγή του ονόματος, ώστε να είναι σε συμμόρφωση με τη Συμφωνία των Πρεσπών».