Skip to main content

Αλλάζει ριζικά η εκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης στη νέα ΠΕ της ΝΔ

Ποιοι δεν θα είναι υποψήφιοι, ποιοι το σκέφτονται και ποιοι θα είναι σίγουρα από τους 16 της απερχόμενης ΠΕ. Σκληρή μάχη νέων προσώπων. Τα ονόματα.

Σημαντικά αναμένεται να αλλάξει η σύνθεση της Πολιτικής Επιτροπής στο 12ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά στα αιρετά μέλη της από τη Θεσσαλονίκη. Από τους 16 εκλεγμένους αυτή τη φορά, επτά –σύμφωνα με πληροφορίες- δεν πρόκειται να είναι καν υποψήφιοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρώτοι δυο σε ψήφους, Γιάννης Πάιδας και Δημήτρης Γαλαμάτης, δεν πρόκειται αυτή τη φορά να θέσουν υποψηφιότητα. Ο πρώτος επειδή πλέον μπαίνει ως ex officio μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, ο δε δεύτερος επειδή δεν το επιθυμεί.

Επίσης, δεν πρόκειται να θέσουν υποψηφιότητα για διαφορετικούς λόγους ο Αντώνης Οικονόμου, ο Γιώργος Καραγιάννης, ο Φάνης Παπάς, η Βίκυ Νάκου και ο Δημήτρης Πανοζάχος. Οι τρεις τελευταίοι επειδή πιθανώς θα είναι υποψήφιοι βουλευτές στα ψηφοδέλτια Α' και Β' Θεσσαλονίκης. Όχι ότι έχει δοθεί κάποια σαφής οδηγία από το κόμμα να μην είναι οι επίδοξοι υποψήφιοι βουλευτές και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, αλλά η «γραμμή» που κυριαρχεί είναι: «όσοι επιθυμούν να είναι στα ψηφοδέλτια για τις βουλευτικές εκλογές, καλό θα ήταν να μην είναι υποψήφιοι για την Πολιτική Επιτροπή». Έτσι, μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα για την Πολιτική Επιτροπή από τους λιγότερο «σίγουρους», Βίκυ Νάκου και Δημήτρη Πανοζάχο, ίσως να είχε και άλλου είδους προεκτάσεις.

Σίγουροι φαίνονται να είναι εκ νέου υποψήφιοι ο Βασίλης Κανάκας, η Βίκυ Ευταξά, ο Κώστας Καζαντζίδης, ο Στρατής Γρομπανόπουλος, η Έφη Βασιλειάδου και ο Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης.

Ακόμη το σκέφτονται η Μελίνα Δερμεντζοπούλου, η Κυριακή Σοϊλεμετζίδου και η Μάγδα Καρακόλη.

Το ενδιαφέρον πάντως από «γαλάζια» στελέχη της Θεσσαλονίκης για να γίνουν μέλη της Πολιτικής Επιτροπής είναι εξαιρετικά μεγάλο και ήδη από το πρωί στην Αθήνα, όπως έλεγε ένας εξ αυτών «γίνεται πολύ σκληρή μάχη» για να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα κουπόνια (δέκα για τα νυν μέλη, είκοσι για τους νέους υποψήφιους).

Στους υποψήφιους θα πρέπει να περιληφθεί ο Γιώργος Προκοπίδης, η Κατερίνα Σταμούλη, ο Νίκος Λιακόπουλος, ο Βασίλης Γάκης, ενώ το σκέφτεται η Πηνελόπη Ράλλη και ο Λευτέρης Καραμπίνας.