Skip to main content

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης

Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας του καθολικού lockdown που έχει επιβληθεί στην πόλη - Η ανακοίνωση του ΦΣΘ

Αλλάζει από σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων του νομού Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ από τις τέσσερις και μετά θα λειτουργεί αυξημένος αριθμός εφημερευόντων και έπειτα τα διανυκτερεύοντα.

Το ωράριο αυτό θα ισχύσει όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το καθολικό lockdown στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης που έχει επιβληθεί από την Πολιτεία στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων έναντι του SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιο Ευγενίδη, η απόφαση τροποποίησης του ωραρίου, η οποία επικυρώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ελήφθη ομόφωνα από το Δ.Σ. του Συλλόγου.

«Με το συνεχές ωράριο αποσκοπούμε να συμβάλλουμε στον περιορισμό των μετακινήσεων τόσο των πολιτών όσο και των φαρμακοποιών, που είναι το ζητούμενο των αυστηρότερων μέτρων της πολιτείας. Ο Φ.Σ.Θ. παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια, εφόσον χρειαστεί, πάντα με στόχο την αδιάλειπτη παροχή της φαρμακευτικής αγωγής των συμπολιτών μας».