Skip to main content

Αλλάζουν και πάλι οι ημερομηνίες για το ασφαλιστικό

Στο τέλος θα καταφύγουν στις υπηρεσίες... μέντιουμ. Ο λόγος αφορά στην κυβέρνηση και στον χρόνο που θα επιλεγεί, τελικώς, για να κατατεθεί στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Στο τέλος θα καταφύγουν στις υπηρεσίες... μέντιουμ. Ο λόγος αφορά στην κυβέρνηση και στον χρόνο που θα επιλεγεί, τελικώς, για να κατατεθεί στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Χθες βράδυ, οι πληροφορίες ήταν κατηγορηματικές. Το κείμενο θα πάρει την άγουσα για το Κοινοβούλιο την Τρίτη.

Σήμερα το πρωί, όμως, ήταν ακόμα πιο... σαφείς: «Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί την Παρασκευή». Δεν αποκλείεται, μέχρι το βράδυ, η ημερομηνία να έχει αλλάξει άλλες δυο - τρεις φορές, πάντα κατά τρόπο κατηγορηματικό και σαφή. Η διευκρίνηση που γίνονταν πριν από λίγο, πάντα από «αρμόδιες» κυβερνητικές πηγές, ήταν ότι μαζί με το ασφαλιστικό, στο σχετικό κείμενο θα ενσωματωθούν και οι προβλέψεις για το εργασιακό.

Αυτό το σενάριο ακούγεται πιο ρεαλιστικό, ιδιαίτερα μετά τη συζήτηση που έχει ανοίξει αναφορικά με το αν η πρωτοβουλία θα πρέπει να πάρει το χαρακτήρα Προεδρικού Διατάγματος ή νόμου, για να «περάσει» κι από τη Βουλή. Γεγονός, ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται πως όποια δίοδος κι αν επιλεγεί, στο τέλος το Μέγαρο Μαξίμου θα σημάνει κομματική πειθαρχία, γιατί ο φόβος αποκλίσεων ήταν και παραμένει πολύ μεγάλος.