Skip to main content

Αλλάζουν όψη τα σχολεία του δήμου Χαλκηδόνος - Συνεχίζονται οι εργασίες

Συνεργεία του δήμου προχώρησαν σε αυτοψίες και ελέγχους όπου κατέγραψαν χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζε σχεδόν το σύνολο των σχολικών κτηρίων

Συνεχίζονται από τον δήμο Χαλκηδόνος οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στις σχολικές μονάδες και των τριών δημοτικών ενοτήτων.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα συνεργεία του δήμου προχώρησαν σε αυτοψίες και ελέγχους όπου κατέγραψαν χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζε σχεδόν το σύνολο των σχολικών κτηρίων και πραγματοποίησαν τις αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες λειτουργίας στα σχολεία μας, με γνώμονα πάντα ότι η σημαντικότερη επένδυση για το μέλλον είναι η επένδυση στον τομέα της Παιδείας», δήλωσε ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος τονίζοντας ότι: «Ως δημοτική αρχή, θεωρούμε χρέος μας να παρέχουμε στους μαθητές μας τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές». «Εργαζόμαστε καθημερινά στο σύνολο της σχολικής κοινότητας και θα συνεχίσουμε με ακόμα πιο εκτεταταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου μας», συμπλήρωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Μαρία Κωστοπούλου δήλωσε ότι: «Σε αγαστή συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων προχωρήσαμε σε εκτεταμένες συντηρήσεις εσωτερικών και αύλειων χώρων και σε επισκευές, όπου κρίθηκε αναγκαίο».

Σύμφωνα με την ίδια, πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, εργασίες υγρομόνωσης, αποκατάστασης και ελαιοχρωματισμών σε προσόψεις και εσωτερικούς χώρους, καθώς και αναβάθμιση στους χώρους υγιεινής.
«Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ηλεκτρολογικές και υδραυλικές παρεμβάσεις, επισκευές τουαλετών, ελαιοχρωματισμοί με βαφές σε αίθουσες διδασκαλίες, διαδρόμους, τα γραφεία των διδασκόντων, τους εξωτερικούς χώρους άθλησης, τις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και εξωτερικούς τοίχους. Ενώ, πραγματοποιούνται συντηρήσεις στα μεταλλικά κιγκλιδώματα των παραθύρων και των περιφράξεων των σχολικών συγκροτημάτων. Επίσης, γίνονται εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού, κοπή χόρτων ανεπιθύμητης βλάστησης, διαγραμμίσεις στις εισόδους των σχολείων κ.α.», συμπλήρωσε η Αντιδήμαρχος.

Δείτε αναλυτική λίστα με όλες τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στα σχολεία του δήμου Χαλκηδόνος εδώ.