Skip to main content

Egnatia Pass: Χωρίς αναμονή σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας

Το «Egnatia Pass» δίνει την δυνατότητα στους οδηγούς να περνάνε χωρίς αναμονή και με ασφάλεια από τα διόδια ενώ αποφεύγονται οι συναλλαγές με μετρητά.

Στην εποχή των ηλεκτρονικών διοδίων μπαίνει, με την ενεργοποίηση του «Egnatia Pass», η Εγνατία Οδός, ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της Ελλάδας, μήκους 1000 χιλιομέτρων.

Κατά την παρουσίαση της υπηρεσίας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Κουτσούκος σημείωσε πως το «Egnatia Pass» δίνει την δυνατότητα στους οδηγούς να περνάνε χωρίς αναμονή και με ασφάλεια από τους σταθμούς διοδίων ενώ αποφεύγονται οι συναλλαγές με μετρητά.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, η εφαρμογή αυτή δεν διευκολύνει μόνο την Εγνατία, αλλά και όλους τους αυτοκινητοδρόμους της Ελλάδας, που πλέον από τις 4 Νοεμβρίου γίνονται διαλειτουργικοί.

 «Ξεκινώντας κάποιος από την Θεσσαλονίκη θα μπορεί να φτάσει στην Αθήνα ή στην Πελοπόννησο χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει άλλους πομποδέκτες, άλλων εταιρειών. Έτσι ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα όλων των οδηγών και ύστερα από ενέργειες του Υπουργείου Υποδομών, τον τελευταίο χρόνο, έγινε πλέον πραγματικότητα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούκο, στους δύο πρώτους μήνες διατέθηκαν πομποδέκτες Egnatia Pass σε 15.000 χρήστες. Προτίμηση στη νέα υπηρεσία δείχνουν τόσο οι επαγγελματίες οδηγοί, όσο και οι ιδιώτες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» Γιώργος Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι «ήταν ένας δρόμος ταχύτητας με πολλά εμπόδια τα οποία και ξεπεράσαμε. Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. μπαίνει μπροστά. Είναι η μεγαλύτερη ΔΕΚΟ που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη. Ας στηρίξουμε λοιπόν αυτήν την εμβληματική εταιρεία, η οποία – εις πείσμα όλων – εδώ και 26 χρόνια, είναι το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο της χώρας σε πολλά επίπεδα».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε: «Μετά από τόσα χρόνια προσφοράς ζητάμε κι εμείς την ανταπόδοση, από τους πολίτες της Βορείου Ελλάδος, να αγκαλιάσουν το Egnatia Pass. Η νέα υπηρεσία να βρίσκεται σε όλα τα βορειοελλαδικά αυτοκίνητα». Τέλος, τόνισε ότι: «Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., στις δύσκολες αυτές εποχές, δεν ζήτησε ποτέ τίποτα. Ήταν πάντα αυτόνομη».