Skip to main content

Άλλες 15 συλλήψεις για τα έκτροπα στο κέντρο προσφύγων στη Σάμο

Από την έως τώρα έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, συνολικά έχουν συλληφθεί 23 άτομα- αλλοδαποί

Σε νέες συλλήψεις, άλλες 15, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου, για τα έκτροπα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού Κυριακή και Δευτέρα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εξιχνιάστηκε και περίπτωση ληστείας σε βάρος αλλοδαπού, με δράστες δύο από τους συλληφθέντες, περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε και υποβάλλεται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή περιλαμβάνει τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, του εμπρησμού, της ληστείας, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της πρόκλησης φθορών, της απειλής και της εκβίασης, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Από την έως τώρα έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, συνολικά έχουν συλληφθεί 23 άτομα- αλλοδαποί, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλοι δύο αλλοδαποί.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράστες ενώθηκαν με σκοπό την από κοινού διάπραξη έκνομων ενεργειών, και συγκεκριμένα για να εκβιάζουν αλλοδαπούς που διέμεναν στη δομή, προκειμένου έναντι χρηματικής αμοιβής να τους επιτρέπουν την πρόσβαση σε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Το μήνυμα ότι έκτροπα σε μεταναστευτικές δομές δεν είναι ανεκτά έστειλσε σήμερα από τη Σάμο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μετά την επίσκεψή του στο ΚΥΤ και τις συναντήσεις του με τοπικούς φορείς.