Skip to main content

Άλλη μια «νάρκη» απειλεί την πολιτική ζωή

Ποιες εξελίξεις μπορεί να δρομολογήσει η έρευνα σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία και τον ρόλο της ΕΣΥΕ στην τετραετία που πέρασε.
Ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις θα πάρει,κατά πάσα πιθανότητα, η εμπλοκή των greek statistics στο ελεγκτικό έργο της Βουλής. Κι αυτό γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το θέμα των παραποιημένων στοιχείων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ), κατά την τελευταία τετραετία και ο παραπλανητικός ρόλος που έπαιξαν, ήταν κομβικός στις μετέπειτα εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις που σηματοδοτήθηκαν στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα σχετικά με το θέμα, αλλά και λεπτομέρειες που άπτονται του ζητήματος, εκτιμούν ότι τα στατιστικά στοιχεία της οικονομίας μπορεί να αποδειχθούν η βραδυφλεγής βόμβα για την πολιτική ζωή της χώρας. Για την ακρίβεια, μπορεί να οδηγήσουν τους εμπλεκόμενους ακόμα και στα έδρανα του κατηγορούμενου στο Ειδικό Δικαστήριο που θα στηθεί. Μπορεί η προοπτική να ακούγεται ως υπερβολική και ακραία, όμως, σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεδαφική. Πολλά θα εξαρτηθούν από το ακριβές περιεχόμενο του παραπεμπτικού που έφτασε αργά χθες στη Βουλή. Για παράδειγμα, στο κομμάτι που θα αφορά στα ονόματα των εμπλεκομένων.

Ποιοι θα είναι και με ποιο «κατηγορητηρίο»; Αναλόγως της απάντησης που θα δοθεί σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα, θα δρομολογηθούν και οι αντίστοιχες εξελίξεις.