Skip to main content

Παραίτηση ανακοινώνεται προσεχώς στον δήμο Θεσσαλονίκης

Ποιος και γιατί προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου την οποία κατέχει από τον περασμένο Ιανουάριο

Γράφει ο Σαλονικιός

Ένα mail έφτασε πριν από μερικές ημέρες στο γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, με αποστολέα στέλεχος της διοίκησης του δήμου. Το περιεχόμενο δεν ενθουσίασε τον Κωνσταντίνο Ζέρβα καθώς η αποστολέας ενημέρωνε ότι προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου την οποία κατέχει από τον περασμένο Ιανουάριο.

Πρόκειται για τη Δήμητρα Αλεξίου, εντεταλμένη σύμβουλο υπεύθυνη για τη διασύνδεση των πανεπιστημίων με την πόλη, αλλά και για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και ερευνητικά εργαλεία που εκπονεί η ακαδημαϊκή κοινότητα και τα οποία θα μπορεί να αξιοποιήσει η διοίκηση του δήμου. Η Αλεξίου είναι ως γνωστόν αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και εξ αυτής της ιδιότητάς της της ανατέθηκε αυτή η αρμοδιότητα.

Όπως με ενημερώνει πηγή μου, μέσω του ηλεκτρονικού μηνύματος το οποίο εστάλη σε συνεργάτη του δημάρχου η Αλεξίου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους, όπως δηλώνει, δεν επιθυμεί από την 1η Σεπτεμβρίου να παραμείνει σε αυτήν τη θέση. Σύμφωνα με τον άνθρωπό μου στον τρίτο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου η αναπληρώτρια καθηγήτρια εξηγεί πως ο ρόλος της δεν είναι ουσιαστικός καθώς τον τελικό λόγο όσον αφορά την επιλογή των ερευνητικών προγραμμάτων τα οποία προτείνονται από συναδέλφους της στο ΑΠΘ τον έχει εξ αντικειμένου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας.

Έτσι, λοιπόν, θέλοντας να αποφύγει προστριβές και παρεξηγήσεις, τόσο με τη διοίκηση του δήμου όσο και με συναδέλφους της στο πανεπιστήμιο, προτίμησε να απαλλαγεί από το χαρτοφυλάκιό της. Στο ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο απέστειλε επισημαίνει, πάντως, ότι εξακολουθεί να στηρίζει τη διοίκηση Ζέρβα. Ο άνθρωπός μου στο δημαρχιακό μέγαρο με πληροφόρησε ότι το θέμα Αλεξίου είχε απασχολήσει τη διοίκηση, η οποία είχε διαβεβαιώσει την εντεταλμένη σύμβουλο ότι οι εισηγήσεις της για τα ερευνητικά προγράμματα θα εισακούονται, ασχέτως εάν την ευθύνη της τελικής υπογραφής την έχει ο Κούπκας. Ωστόσο, απ' ό,τι φαίνεται, οι διαβεβαιώσεις δεν αποδείχθηκαν επαρκείς.

Θυμίζω ότι η Αλεξίου είχε εκλεγεί με την παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου από την οποία, όμως, αποχώρησε ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο καθώς η χημεία της με την επικεφαλής ήταν προβληματική. Λίγους μήνες μετά την αποχώρησή της ορίστηκε από τον Ζέρβα εντεταλμένη σύμβουλος, γεγονός που προκάλεσε τη μήνη της Νοτοπούλου η οποία είχε κάνει λόγο για εξαγορά. Μάλιστα, αμέσως μετά, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πανεπιστημιακών Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την προσωρινή διαγραφή της Αλεξίου υπό μορφήν αναστολής της ιδιότητας μέλους.