Skip to main content

Μάρδας, Σγουρίδης και Φωτάκης ζήτησαν επίδομα ενοικίου

Το επίδομα ενοικίου φέρεται να ελάμβαναν το προηγούμενο διάστημα και άλλα τρία πολιτικά πρόσωπα. Πονοκέφαλος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νέες αποκαλύψεις και για άλλα πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης που ελάμβαναν το επίδομα ενοικίου έρχονται στη δημοσιότητα, δημιουργώντας νέο «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το επίδομα ενοικίου φέρεται να ελάμβαναν το προηγούμενο διάστημα και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, ο Παναγιώτης Σγουρίδης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο Δημήτρης Μάρδας, τότε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός.

Ο Κώστας Φωτάκης, με έκτακτη παρέμβασή του στην εκπομπή του Σκάι, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου του έκαναν αίτηση για το επίδομα ενοικίου, η δαπάνη εγκρίθηκε, αλλά ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε το επίδομα ενοικίου από τον ίδιο. «Βρήκα κατοικία δική μου, δηλαδή του γιού μου, και δεν έχω κάνει χρήση του επιδόματος», δήλωσε.

«Το χαρτί γράφει για δαπάνες διαμονής, εγώ μένω εκτός Αθηνών, εγκρίθηκαν δαπάνες για όταν χρειαστεί να μείνω», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Οι δαπάνες αυτές έχουν μείνει σε έναν λογαριασμό και στο τέλος επιστρέφουν στον κρατικό κορβανά», διαβεβαίωσε.

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης δήλωσε ότι πήρε μόνο 350 ευρώ για διαμονή σε δωμάτιο. Οταν του επεσημάνθηκε ότι εγκρίθηκε δαπάνη επιδότησης ενοικίου 7.000 ευρώ, ο κ. Σγουρίδης δήλωσε, στην ίδια εκπομπή, «έκανα αίτηση για να πάρω το ποσό που θα προσεκόμιζα με δικαιολογητικά» και ότι τελικά πήρε μόνο 250 ευρώ από το σύνολο της δαπάνης.

«Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει και για τους βουλευτές. Εγώ δεν έχω σπίτι, κι αν δείτε πού έμενα, θα καταλάβετε. Εμενα στο Αιγάλεω, και είμαι υπερήφανος γι'αυτό», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον Δημήτρη Μάρδα τα έγγραφα καταδεικνύουν ότι είχαν δεσμευθεί για λογαριασμό του 3.900 ευρώ, για την περίοδο που υπηρέτησε ως αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.