Skip to main content

Allianz Ελλάδος: Υπερκάλυψη στόχων το 2009

Τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας παρουσίασε ο ο διευθύνων σύμβουλος και CEO της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρος Παπανικολάου ενώ παράλληλα ανακοίνωσε τους στρατηγικούς στόχους για το 2010.
Τους στόχους της για το 2009 υπερκάλυψε η Allianz Ελλάδος, πετυχαίνοντας την υψηλότερη ετήσια επίδοση σε ανάπτυξη εργασιών, από ιδρύσεώς της στην Ελλάδα και την Κύπρο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο τζίρος της Allianz Ελλάδος διαμορφώθηκε το 2009 στα 217,3 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 25 εκατ. ευρώ έναντι του 2008 ή κατά 13,1% σε ποσοστιαία βάση, προερχόμενος από όλα τα κανάλια διανομής, το agency, τους πράκτορες, τα γραφεία παραγωγής, τους μεσίτες ασφαλίσεων και τα τραπεζικά δίκτυα. Ειδικότερα, οι γενικές ασφαλίσεις παρουσίασαν αύξηση 19,2% και η δραστηριότητα ζωής 8,4%.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω στοιχεία τα παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος και CEO της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρος Παπανικολάου, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση πωλήσεων για την έναρξη της νέας χρονιάς, όπου προέβλεψε ότι και τα αποτελέσματά της εταιρίας θα είναι ικανοποιητικά, αποτυπώνοντας τους σχεδιασμούς του 2009. Αναφερόμενος στην περσινή χρήση και, κυρίως, στο δυσμενές κλίμα, που επικράτησε γενικότερα στην οικονομία, ο κ. Παπανικολάου επεσήμανε ότι όσοι οργανισμοί ξεπέρασαν την κρίση είναι πιο ισχυροί από ποτέ, έτοιμοι να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που η ελληνική αγορά διαμορφώνει.

Απευθυνόμενος στους συνεργάτες του, ξεκαθάρισε ότι η αγορά περιμένει από την Allianz και τους ανθρώπους της πολύ περισσότερα, για να διευκρινίσει αμέσως μετά ότι «οι συνεργάτες, που ζητούν να στεγάσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές κάτω από την ΄ομπρέλα΄ της Allianz, ουσιαστικά εκφράζουν την ανάγκη της αγοράς για πιο αξιόπιστες λύσεις».

Ο κ. Παπανικολάου δεν παρέλειψε να αναλύσει και τους στρατηγικούς στόχους της Allianz Ελλάδος, για το 2010. Όπως τόνισε, η εταιρία θα επιμείνει στην αύξηση της παραγωγικότητας κάθε συνεργάτη, όπως και στην επιλεκτική διεύρυνση του δικτύου πωλήσεων, μέσω νέων συνεργασιών, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τις συντάξεις και τον κλάδο αυτοκινήτων. «Πρόκειται για δραστηριότητες που, πέραν του όγκου εργασιών, που τις συνοδεύει, έχουν ορατές προοπτικές κερδοφορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά στη γενικότερη πορεία της αγοράς κατά το 2010, ο διευθύνων σύμβουλος προέβλεψε ότι θα είναι ίσως η πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών, καθότι, όπως εξήγησε, η ελληνική οικονομία διανύει περίοδο αστάθειας και αυτό, προφανώς, συμπαρασύρει όλους τους κλάδους και τις δραστηριότητες.

Εκτίμησε ότι η ασφαλιστική αγορά θα πρέπει να συνεχίσει όσο πιο επιθετικά γίνεται στο δρόμο της ταχείας εξυγίανσης, διέβλεψε ότι ο κλάδος ασφάλισης αυτοκινήτων θα αρχίζει να «γεννά» ζημιές, λόγω εφαρμογής των νέων αυξημένων ορίων ασφάλισης στην αστική ευθύνη, για πρώτη φορά, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι οι επερχόμενες αλλαγές στο πεδίο της κοινωνικής ασφάλισης θα αφυπνίσουν την ασφαλιστική συνείδηση του Έλληνα.