Skip to main content

Αλληλεγγύη από τους οπαδούς της Ζανκτ Πάουλι στα Εξάρχεια

Οι εμβληματικοί υποστηρικτές της γερμανικής ομάδας, γνωστοί για τις αντιφασιστικές τους δράσεις, χαρακτηρίζουν «αποτρόπαιη» τη στάση της αστυνομίας.

Την αλληλεγγύη τους στα Εξάρχεια εξέφρασαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ζανκτ Πάουλι μετά την επιχείρηση εκκένωσης στην οποία προχώρησε η αστυνομία σε τέσσερα κατειλημμένα κτήρια της περιοχής (διαβάστε εδώ και εδώ).

Οι εμβληματικοί υποστηρικτές της γερμανικής ομάδας, γνωστοί για την κουλτούρα αλληλεγγύης που καλλιεργούν αλλά και τις αντιφασιστικές τους δράσεις ανέφεραν σε blog τους για τα γεγονότα:

«Την Τρίτη η ελληνική αστυνομία πραγματοποίησε επίθεση στα Εξάρχεια. Έγινε έξωση σε τρία  κατειλημμένα κτήρια, ένας σωρός από πρόσφυγες και ακτιβιστές συνελήφθησαν. Αυτή η επίθεση που είχε ανακοινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες από τη νέα δεξιά κυβέρνηση της Ελλάδας είναι αποτρόπαιη.

Ήταν στα Εξάρχεια όπου το 1973 η εξέγερση στο Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο ήταν η αρχή του τέλους της φασιστικής χούντας που ανατράπηκε ένα χρόνο αργότερα.

Όπως και σε λίγες άλλες συνοικίες στην Ευρώπη, τα Εξάρχεια βρισκόταν αντιμέτωπα με έναν επακόλουθο αντιφασισμό και αντιρατσισμό, από τότε που υπήρχαν αλληλέγγυες και αυτο-οργανωμένες δομές γειτονιάς.

Ανησυχούμε βαθύτατα πως αυτή η επίθεση θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός μαζικού πολιτικού καθαρισμού της γειτονιάς και μιας μαζικής έξωσης προσφύγων που είχαν βρει ένα ασφαλές λιμάνι εκεί.

Αλληλεγγύη στα Εξάρχεια!».