Skip to main content

Άλλο ένα μεγάλο ακίνητο προς πώληση στο κέντρο της Αθήνας

Η ανάγκη για αναδιάρθρωση των τραπεζικών χαρτοφυλακίων, από τη μία και της εύρεσης ρευστού από την άλλη, έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση.

Η μεγαλύτερη αναδιανομή μεγάλης ακίνητης περιουσίας στο κέντρο των μεγάλων αστικών ιστών της χώρας θα πρέπει να είναι αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη την τελευταία διετία. Η ανάγκη για αναδιάρθρωση των τραπεζικών χαρτοφυλακίων, από τη μία και της εύρεσης ρευστού από την άλλη, έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση, που όμοια της θα πρέπει κανείς να ψάξει πολύ παλιά για να βρει ανάλογη. Είναι ενδεικτικό ότι οι πληροφορίες για νέα ακίνητα που βγαίνουν προς πώληση, για τον έναν ή τον άλλο λόγο, συνιστούν πλέον καθημερινότητα. Κι εν προκειμένω, ο λόγος αφορά σε εμβληματικά ακίνητα.

Για παράδειγμα, στις 20 Μαρτίου είναι προγραμματισμένος να γίνει ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για την μακροχρόνια μίσθωση ή πώληση (δεν έχει διευκρινισθεί) του ακινήτου της οδού Μιχαλακοπούλου, όπου στεγάζονταν μέχρι πρόσφατα ο ΔΟΛ, πίσω από το ξενοδοχείο Χίλτον, στο κέντρο της Αθήνας. Ιδιοκτήτης του είναι η Εθνική Leasing.

Εννοείται ότι το συγκεκριμένο ακίνητο προσφέρεται και για ξενοδοχείο. Το κρίσιμο ερώτημα όμως είναι: Θα υπάρξει ενδιαφέρον από τους μεγάλους της συγκεκριμένης αγοράς για την περίπτωση ή και η ξενοδοχειακή δραστηριότητα έχει κορεστεί πλέον στο κέντρο των μεγάλων αστικών κέντρων και κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη; Το ερώτημα θα απαντηθεί στην πράξη σύντομα.

Υπάρχουν πάντως κάποιες πληροφορίες που θέλουν την εταιρεία Πανγαία (leader στην αγορά του real estate) να έχει εξετάσει την περίπτωση, προκειμένου να μπει στη διεκδίκησή της. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει κάνει πολλές ανάλογες κινήσεις τα τελευταία χρόνια, άλλωστε.