Skip to main content

Αλλοδαποί από Ινδία μέχρι... Γερμανία έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα

Συνολικά το κοινωνικό μέρισμα έχουν λάβει, μέχρι στιγμής, πολίτες 172 διαφορετικών εθνικοτήτων, από χώρες της Ασίας, την Αλβανία, αλλά και την Ε.Ε..

Αλλοδαποί από την Ινδία, το Μπανγκλαντές, μέχρι και την Κίνα και τη Γερμανία, έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα που διέμεινε η ελληνική κυβέρνηση τον Δεκέμβριο από το φετινό πλεόνασμα.

Συνολικά το κοινωνικό μέρισμα έχουν λάβει, μέχρι στιγμής, πολίτες 172 διαφορετικών εθνικοτήτων, από χώρες της Ασίας, την Αλβανία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, 9.700 άτομα που έλαβαν το μέρισμα είναι από Ινδία, Μπανγκλαντές, Σρι Λάνκα, Αίγυπτο, Φιλιππίνες και επιπλέον 400 άτομα από Κίνα, που εργάζονται στην Ελλάδα.

Επίσης, 97.000 άτομα, τα οποία είδαν στους λογαριασμούς τους ποσό από το μέρισμα,  είναι από Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία και 1.500 είναι από χώρες όπως Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Βρετανία.

Η πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος έκλεισε χθες το βράδυ, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, προκειμένου να συμπεριληφθούν επιπλέον κατηγορίες δικαιούχων, που δεν πληρούσαν όλα τα κριτήρια αξιολόγησης κατά την προηγούμενη φάση της διαδικασίας.