Skip to main content

Άλλος για Μπακού, εκτός από τον… Μαντέλη;

«Συμφωνία μεταξύ Αζερμπαϊτζάν-Ελλάδος για έκδοση Ελλήνων που κατηγορούνται για σοβαρά ποινικά και πολιτικά εγκλήματα δεν υπάρχει, απ΄ όσο ξέρω…», δήλωσε στο real fm 107,1 o Έλληνας πρέσβης στο Μπακού,
της Μελίνας Καραπαναγιωτιδου
melkar4@yahoo.gr


«Συμφωνία μεταξύ Αζερμπαϊτζάν-Ελλάδος για έκδοση Ελλήνων που κατηγορούνται για σοβαρά ποινικά και πολιτικά εγκλήματα δεν υπάρχει, απ΄ όσο ξέρω…», δήλωσε στο real fm 107,1* o Έλληνας πρέσβης στο Μπακού, Ιωάννης Μεταξάς.

Όπως όλα δείχνουν, δεν αποκλείεται να επιδιωχθεί σύντομα η συγκεκριμένη συμφωνία, διότι οι ελληνικές αρχές για πρώτη φορά, ξεψαχνίζουν όλα τα οικονομικά του πρώην υπουργού Μαντέλη, μόνιμου κατοίκου Μπακού. Αν τελικά έχει φύγει για το… σπίτι του, μετά την κατάθεση-βόμβα στην εξεταστική της Ζήμενς, με την παρούσα κατάσταση θα δυσκολευτούν να τον βρουν και να τον φέρουν πίσω.

Βέβαια, αν θυμηθούμε τις σχέσεις του σημερινού υπουργού δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη με τον διάδοχό του στο υπουργείο Μεταφορών πριν από λίγα χρόνια Τάσο Μαντέλη, μάλλον η χώρα μας μιλάει ήδη με το υπουργείο δικαιοσύνης του Αζερμπαϊτζάν. Για την ιστορία, ο κ. Καστανίδης είχε οδηγηθεί από τον τότε πρώην πρωθυπουργό Σημίτη σε…παραίτηση, προκειμένου να αναλάβει άμεσα ο Τάσος Μαντέλης. 

Ο  πρέσβης Μεταξάς σημείωσε ότι δεν υπάρχουν άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη χώρα των Αζέρων, ενώ ούτε η ελληνική κοινότητα έχει πολλά μέλη. Για τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα και τα δυσκολότερα που έρχονται,. σημείωσε ότι στο Αζερμπαϊτζάν ψάχνουν και θέλουν Έλληνες ξενοδοχοϋπαλλήλους, όλων των ειδικοτήτων, με προϋπόθεση να γνωρίζουν καλά τη ρωσική γλώσσα, προκειμένου να αναπτύξουν τον τουρισμό της χώρας. Ανάλογο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και από τα Χανιά και τους φορείς του. Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο πρέσβης, από τις 3 Ιουλίου δρομολογείται… τσάρτερ με απευθείας πτήσεις Μπακού-Χανιά!

Κατά συνέπεια, αν θέλει κάποιος πρώην υπουργός ή πρώην βουλευτής να ακολουθήσει τα βήματα του κ. Μαντέλη (όπως ο ίδιος είπε υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές που έχουν λάβει μίζες, συγνώμη ευγενικές χορηγίες), να κλείσει από τώρα θέση…


*Η συνέντευξη δόθηκε στην υπογράφουσα και στον Μπάμπη Τζιομπάνογλου