Skip to main content

Καταναλώθηκε αλάτι για δύο χειμώνες στην Κεντρική Μακεδονία

Από μέση κατανάλωση 4.300 τόνων για όλη τη χειμερινή περίοδο, μέχρι τώρα φτάσαμε λόγω σφοδρής κακοκαιρίας στους 7.700 τόνους.

Αλάτι με τους... τόνους κατανάλωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φέτος, προκειμένου να κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο και να μην αποκλειστούν οικισμοί στα επανειλημμένα κύματα κακοκαιρίας.

Μάλιστα, επειδή εξαντλήθηκαν τα αποθέματα ακόμη και για τον επόμενο χειμώνα, η Περιφέρεια προχωρά άμεσα σε νέα προμήθεια 2.000 τόνων αλατιού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες, καθώς χιονοπτώσεις μπορεί να υπάρξουν για το επόμενο δίμηνο.

Στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που ενέκρινε τη νέα προμήθεια αλατιού, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης, επισήμανε ότι λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων των προηγούμενων μηνών καταναλώθηκαν ήδη οι ποσότητες αλατιού που είχαν προβλεφθεί και για τον επόμενο χειμώνα.

Το προηγούμενο χειμερινό χρονικό διάστημα καταναλώθηκαν 7.700 τόνοι για αποχιονισμό, ενώ η πρόβλεψη για έναν συνηθισμένο χειμώνα είναι κατά μέσο όρο κατανάλωση 4.300 τόνων σε όλη τη χειμερινή περίοδο! Ο κ. Στεργιάδης τόνισε ότι αναμένονται πιθανές χιονοπτώσεις στα ορεινά και στο κύμα κακοκαιρίας των επόμενων ημερών και σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα.

«Η νέα προμήθεια των 2.000 τόνων είναι απαραίτητη για να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες προκύψουν, αφού η χειμερινή περίοδος διαρκεί για ακόμη δυο μήνες», είπε ο κ. Στεργιάδης, ενώ στελέχη της Περιφέρειας τόνισαν ότι σε καθέναν από τους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχουν περισσότεροι από 50 ή 100 τόνους αλατιού αποχιονισμού.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις μεγάλες ποσότητες αλατιού που καταναλώθηκαν, όπως είπαν, αλλά και για τον τρόπο που διενεργούνται οι διαγωνισμοί προμήθειάς του.