Skip to main content

Almeco: Επένδυση 5,5 εκατ.ευρώ για νέες εγκαταστάσεις στη Σίνδο

Το νέο εκθεσιακό του χώρο στη Θεσσαλονίκη, επένδυση προϋπολογισμού 1 εκατ.ευρώ εγκαινίασε χθες ο όμιλος επαγγελματικού επίπλου Almeco.
Το νέο εκθεσιακό του χώρο στη Θεσσαλονίκη, επένδυση προϋπολογισμού 1 εκατ.ευρώ εγκαινίασε ο όμιλος επαγγελματικού επίπλου Almeco με επίσημο καλεσμένο τον θρύλο του βιομηχανικού design, κ.Karim Rashid.  Ο νέος εκθεσιακός χώρος βρίσκεται στην περιοχή του αεροδρομίου, εκτείνεται σε τέσσερα επίπεδα και καταλαμβάνει επιφάνεια 1.700 τμ.

Παράλληλα, ο όμιλος Almeco υλοποιεί επένδυση ύψους 5,5 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία νέων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων στη Σίνδο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Almeco, κ.Αστέριο Μπάκα, ο όμιλος προχωρά στην κατασκευή νέων σύγχρονων αποθηκών και εκθεσιακού χώρου 15.000 τμ στην περιοχή της Σίνδου σε ιδιόκτητο οικόπεδο 36 στρεμμάτων. Οι νέες αποθήκες θα καλύπτουν πλήρως όλες τις ανάγκες του ομίλου και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του α΄εξαμήνου του 2010.

Η Almeco ιδρύθηκε το 1991 στο Ρέθυμνο και δραστηριοποιήθηκε αρχικά στο χώρο των επίπλων εξωτερικού χώρου. Στη συνέχεια ανέπτυξε μία ευρεία γκάμα προϊόντων δικής της παραγωγής, παράλληλα με την εισαγωγή μοντέλων από επώνυμους οίκους του εξωτερικού. Από το 1995 ο όμιλος αποκτά τη βάση του στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, τα προϊόντα της εταιρείας καλύπτουν τις ανάγκες επίπλωσης χώρων, όπως καφέ-μπαρ, εστιατορίων, ξενοδοχείων, χώρων πισίνας και οργανωμένων πλαζ, συνεδριακών χώρων κα.

Ο όμιλος Αlmeco διαθέτει δύο ιδιόκτητα εργοστάσια παραγωγής, ένα στη ΒΙΠΕ Σίνδου και ένα στο Ρέθυμνο. Παράλληλα, διαθέτει εκθεσιακούς χώρους σε Αθήνα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά και Θεσσαλονίκη. Η Almeco έχει αξιόλογη παρουσία στην αγορά της Γερμανίας μέσω της θυγατρικής της, Almeco Germany, ενώ πραγματοποιεί εξαγωγές μεταξύ άλλων σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία και Κύπρο. Οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν περίπου το 7% του κύκλου εργασιών του ομίλου.

Το 2008 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Almeco ανήλθε σε 30 εκατ.ευρώ έναντι 23 εκατ.ευρώ το 2007 παρουσιάζοντας άνοδο κατά 30,43%. Παράλληλα, τα προ φόρων κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν και διαμορφώθηκαν σε 1,332 εκατ.ευρώ από 614.000 ευρώ το 2007. Για την τρέχουσα χρήση η διοίκηση της Almeco αναμένει υποχώρηση των πωλήσεων εξαιτίας της κρίσης.