Skip to main content

Alpha Bank: Η επόμενη μέρα σε μία μεγάλη ελληνική τράπεζα

Ο νέος CEO, Β. Ψάλτης, έχει την υποστήριξη τόσο των ξένων μετόχων της τράπεζας, όσο και των εποπτών, αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδας

Ποια είναι η επόμενη μέρα της Alpha Bank, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Βασίλη Ψάλτη; Το ερώτημα αυτό δεσπόζει στην τραπεζική και όχι μόνο αγορά της χώρας, μετά την εκλογή του στην κορυφαία θέση της τράπεζας. Οσοι γνωρίζουν τον τρόπο και τους κανόνες με τους οποίους λειτουργεί η Alpha Bank, επιμένουν ότι θα είναι «ίδια με την σημερινή», θέλοντας έτσι να καταδείξουν τη συνέχεια της, που συνιστά παράδοση.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο νέος CEO έχει την υποστήριξη τόσο των ξένων μετόχων της τράπεζας, όσο και των εποπτών, αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ, τίποτα δεν θα γίνονταν αν δεν είχε και το «πράσινο φως» των κ. Κωστόπουλου και Μαντζούνη. Δηλαδή, της απερχόμενης ηγεσίας της Alpha Bank, που έδωσε τη συγκατάθεση της, για να γίνει η αλλαγή φρουράς.

Στο μεταξύ, η ζωή συνεχίζεται και στις υπόλοιπες τράπεζες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο Λονδίνο (κυρίως) αλλά και στη Νέα Υόρκη βρέθηκε μέχρι τα μέσα της περασμένης εβδομάδας ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, συνοδευόμενος από στελέχη της τράπεζας. Ο λόγος; Road shows για να παρουσιάσουν τις προοπτικές μετά την απορρόφηση της Grivalia. Οι εντυπώσεις με τις οποίες επέστρεψε η διοίκηση της τράπεζας από το υπερατλαντικό ταξίδι είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές. Ειδικά σε ό,τι αφορά στην ανακοίνωση της συγχώνευσης και στις προοπτικές που δημιουργεί, για όλες τις πλευρές.