Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
x

ALTERWEEKEND 2019: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΥΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Εναλλακτικό τριήμερο από 10 έως 12 Μαΐου στο Μαρούσι με εκδηλώσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης, πολιτισμού κι αθλητισμού, συνάντησης πολιτών και θεσμών

Από τις 10-12 Μαΐου 2019 η ΔΕΘ-HELEXPO διοργανώνει στο HELEXPO MAROUSSI το πρώτο πολυγεγονός για Άτομα με Αναπηρία, το AlterWeekend 2019.

Πρόκειται για ένα εναλλακτικό τριήμερο με εκδηλώσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού, συνάντησης πολιτών και θεσμών, που πλαισιώνεται από μια έκθεση.

Στο αθλητικό μέρος ξεχωρίζει η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας με Αμαξίδιο 2019, καθώς και οι παρουσιάσεις παραολυμπιακών αθλημάτων από την ΕΑΟΜ ΑμεΑ (boccia, μπάντμιντον, τζούντο, κτλ.) όπως επίσης αγώνες επίδειξης καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο από την ΟΣΕΚΑ. Στο θεσμικό μέρος ξεχωρίζει η συζήτηση των υποψηφίων Δημάρχων Αθηναίων με θέμα την Αθήνα σαν προσβάσιμη πόλη.

Στο πολιτιστικό μέρος θα υπάρξει προβολή ταινίας με δυνατότητα παρακολούθησης από τυφλούς και κωφούς, καθώς και παραστάσεις-έκπληξη (flash mob) από ομάδες καλλιτεχνών Α.μεΑ., στους χώρους της διοργάνωσης και σε κεντρικά σημεία των Αθηνών.

Στο συνεδριακό σκέλος της έκθεσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ομιλίες με επίκαιρα θέματα από Έλληνες και ξένους εισηγητές, καθώς και οι δράσεις ενημέρωσης του κοινού για τα προβλήματα των Α.μεΑ..

Ακόμη, θα δοθεί η δυνατότητα live δοκιμών των καινοτόμων προϊόντων, υπηρεσιών και τεχνολογιών για Άτομα με Αναπηρία.

Το AlterWeekend 2019 τελεί υπό την Αιγίδα του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) και του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ).

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, το Πρώτο Πρόγραμμα 105,8  και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8.

Η ΔΕΘ-HELEXPO καλεί όλους να έρθουν στο HELEXPO MAROUSSI από τις 10-12 Μαΐου ώστε να γνωρίσουν την αναπηρία, με ένα διαφορετικό, πιο νέο και πιο σύγχρονο πρόσωπο, καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ