Skip to main content

Αλβανία: Διασώστες τρέχουν να καλυφθούν από ετοιμόρροπο κτήριο (vid)

Οι διασώστες ψάχνουν εναγωνίως ένα σημάδι ζωής τόσο από ένα 7χρονο αγόρι όσο και από τέσσερα ακόμη άτομα, που είναι εγκλωβισμένα στα χαλάσματα.

Δραματικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι και αυτή την ώρα για τον εντοπισμό επιζώντων, κάτω από τα χαλάσματα πολυκατοικίας, στην πόλη Τουμάν της Αλβανίας, που έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές από τον ισχυρό σεισμό των 6,4.

Σε απευθείας σύνδεση ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha έδειξε τους Έλληνες διασώστες την στιγμή που ελέγχουν εξονυχιστικά τον χώρο, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, καθώς το κτήριο είναι ετοιμόρροπο. Οι έρευνες ξεκίνησαν όταν ο σκύλος της ΕΜΑΚ, Όσκαρ, εντόπισε κάτι στα συντρίμμια, ωστόσο, όταν το απόγευμα συνέβη ο ισχυρός μετασεισμός έπεσε ένα κομμάτι του κτηρίου, με αποτέλεσμα να διακοπούν. Λίγο μετά, ξεκίνησαν εκ νέου.

Οι διασώστες ψάχνουν εναγωνίως ένα σημάδι ζωής τόσο από ένα 7χρονο αγόρι όσο και από τέσσερα ακόμη άτομα, που είναι εγκλωβισμένα στα χαλάσματα. Ο πατέρας του αγοριού, που εργάζεται στην Ελλάδα και επέστρεψε στην Αλβανία όταν έγινε ο ισχυρός σεισμός για να βρει τους δικούς του, μίλησε στην τηλεόραση του Alpha σε απευθείας μετάδοση. H γυναίκα του και το ένα του παιδί βγήκαν ζωντανοί από το κτήριο, η μητέρα του, όμως, δεν τα κατάφερε. Τώρα, αγωνιά για το δεύτερο παιδί του.

Αξίζει να  σημειωθεί πως τη στιγμή της ζωντανής μετάδοσης, οι διασώστες φάνηκαν να απομακρύνονται γρήγορα από το κτήριο, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος αυτό να καταρρεύσει.