Skip to main content

Αλβανία: Η στιγμή που άνδρες της ΕΜΑΚ διασώζουν εγκλωβισμένους (vid)

Oι άνδρες της ΕΜΑΚ που βρίσκονται από χθες στην Αλβανία έχουν απεγκλωβίσει δυο ανθρώπους ζωντανούς από τα συντρίμμια κατεστραμμένων κτηρίων.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για να ανασύρουν επιζώντες από τα συντρίμμια των κτηρίων που κατέρρευσαν μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αλβανία.

Ο τραγικός απολογισμός ανέβηκε στους 30 νεκρούς, περισσότεροι από 700 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των πολιτών που έχει παραμείνει δίχως στέγη εξαιτίας της κατάρρευσης των κτηρίων.

Στρατιωτικοί, αστυνομικοί και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας, με τη βοήθεια και των δυνάμεων που κατέφτασαν στη χώρα από το εξωτερικό, ανάμεσά τους και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ.

Μάλιστα, οι άνδρες της ΕΜΑΚ που βρίσκονται από χθες στην Αλβανία έχουν απεγκλωβίσει δυο ανθρώπους ζωντανούς από τα συντρίμμια κατεστραμμένων κτηρίων από την πόλη Θουμάνε.



Σε άλλες τρεις περιπτώσεις, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να βγάλουν ζωντανούς τους ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Στις νέες εικόνες που έρχονται στο φως από την προσπάθεια της ΕΜΑΚ να απεγκλωβίσει από τα συντρίμμια κτηρίου, φαίνεται ένας άνδρας. Είναι τραυματισμένος και του έχουν δώσει οξυγόνο για να αντέξει. Η προσπάθεια να τον βγάλουν απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. «Ω Θεέ μου, ω Θεέ μου» ακούγεται μια φωνή που συγκλονίζει.