Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019
x

ΚΗΔΕΙΑ ΚΑΤΣΙΦΑ: 4 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ (VIDEOS)

Φέρονται να είχαν μαζί τους full face - Δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα σε 10 ακόμη Έλληνες οι οποίοι φορούσαν μπλουζάκια της ΧΑ

Στην προσαγωγή τεσσάρων Ελλήνων προχώρησαν οι αστυνομικοί στην Αλβανία, στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι για υποκίνηση επεισοδίων κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες. 

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, ο έλεγχος έγινε λίγο έξω από την Κακαβιά και θεωρήθηκαν ύποπτοι καθώς είχαν μαζί τους κουκούλες full face και μπλουζάκια που έγραφαν συνθήματα για τη Βόρεια Ήπειρο και έφεραν παραστρατιωτικά σύμβολα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι τέσσερις Έλληνες θα οδηγηθούν στα σύνορα και θα επιστρέψουν στην Ελλαδα, αργότερα εντός της ημέρας.

Αλβανικά ΜΜΕ: Δύο συλλήψεις

Ωστόσο, σύμφωνα με το αλβανικό faxweb, οι «εξτρεμιστές συλληφθέντες» θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για κατοχή παράνομων αντικειμένων και για διασπορά συνθημάτων που προκαλούν εθνικιστικό και θρησκευτικό μίσος. 

Επιπλέον, δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα σε 10 ακόμη Έλληνες οι οποίοι, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, φορούσαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία τα σύνορα έχουν περάσει μέχρις ώρας 1.100 Έλληνες, ενώ υπολογίζεται ότι 2.000 θα παραστούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Παράλληλα, σε εξονυχιστικό έλεγχο από τις αλβανικές συνοριακές Αρχές υπόκεινται οι Έλληνες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για να παραστούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Στα πλάνα που έχει αναρτήσει στο YouTube το τηλεοπτικό δίκτυο Fax News, οι Αλβανοί αστυνομικοί υποβάλλουν σε σωματικό έλεγχο όλους όσοι επιθυμούν να διασχίσουν τη συνοριακή γραμμή, ενώ διενεργούν ελέγχους μέχρι και στους κινητήρες των οχημάτων τους.

Δείτε τα βίντεο:


A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ