Skip to main content

Αμανατίδης: Δεν μπορεί να κάνει με ασφάλεια εκλογές ο Μητσοτάκης

Πώς απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα σενάρια πρόωρων εκλογών μέσα στο 2020.

Την πεποίθηση πως δεν θα γίνουν εκλογές το 2020, καθώς αν γίνουν με απλή αναλογική, μπορεί να σχηματιστεί μια προοδευτική κυβέρνηση, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον Radio North 98 όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα σενάρια περί πρόωρων –και ενδεχομένως διπλών- εκλογών το 2020, για να «καεί» η απλή αναλογική, είπε πως «η εκτίμηση που είχα και έχω είναι όχι, δεν θα έχουμε εκλογές το 2020».

«Εάν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου  υπήρχε ένας ΣΥΡΙΖΑ που ήταν  στο 24-25%  ίσως ο κ. Μητσοτάκης να έμπαινε στον πειρασμό. Δυο είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων πιστεύω ότι δεν θα κάνει τέτοια κίνηση. Το ένα είναι η πολιτική που πολύ γρήγορα άσκησε και διέψευσε τις ελπίδες – θα φανεί όταν δει ο κόσμος την τσέπη του με την εφαρμογή των πολιτικών και την αύξηση της ανεργίας- και το δεύτερο είναι η απήχηση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις θέσεις του και το εκλογικό ποσοστό που κατέκτησε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Αυτά δεν του επιτρέπουν να πάει με ασφάλεια σε εκλογές», σημείωσε.

Ο κ. Αμανατίδης, χαρακτήρισε σωστή την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να “σηκώσει” τους αντιπολιτευτικούς τόνους στο πεδίο της ασφάλειας, κάνοντας λόγο «εργαλειοποίηση» της Αστυνομίας από την κυβέρνηση και για κρούσματα αντιδημοκρατικότητας, ενώ στην παρατήρηση πως μόνο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαμε φαινόμενο “προληπτικών προσαγωγών” εδώ και δεκαετίες, τόνισε: «Το είχα πει και τότε πως δεν έπρεπε να γίνουν.»

Θετικές κινήσεις εντόπισε ο κ. Αμανατίδης από πλευράς κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, ισχυριζόμενος ωστόσο ότι η κυβέρνηση είχε βρει μια προεργασία από την κυβέρνηση, ενώ εξέφρασε την άποψη πως η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει θέση στο τραπέζι της διάσκεψης για το Λιβυκό.