Skip to main content

Αμανατίδης: Η ανάπτυξη για την ΝΔ περνά μέσα από τη μείωση μισθών(vid)

«Η ΝΔ δεν πήρε θετική ψήφο στο πρόγραμμά της, το οποίο φρόντισε επιμελώς να κρύβει», δήλωσε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΝΔ δεν πήρε θετική ψήφο στο πρόγραμμά της, το οποίο φρόντισε επιμελώς να κρύβει», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Άλφα» ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

«Εμείς εισπράτταμε ένα ρεύμα στήριξης προς τον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες και δεν περιμέναμε τόση διαφορά», απάντησε ο κ. Αμανατίδης στη συνέχεια, ερωτηθείς για το αν γνώριζαν τη μεγάλη διαφορά που είχαν από τη ΝΔ.

«Κατά τη γνώμη μου υπάρχει επαρκής πολιτικά πυκνός χρόνος για να αναστραφεί το κλίμα, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολύ μικρή συσπείρωση, ενώ υπήρξε και μεγάλη αποχή», πρόσθεσε. 

Η κατάργηση και οι περικοπές του κοινωνικού κράτους, η μείωση των μισθών και συντάξεων, είναι, για την ΝΔ, προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων, που ευαγγελίζεται. 

Καταλήγοντας, επέκρινε την στάση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, που πορεύεται στο πλάι της ΝΔ για την κατάργηση της απλής αναλογικής, πάγιο αίτημα του προοδευτικού χώρου, στον οποίο θέλει να λέει πως τοποθετείται. Στρώνει έτσι το δρόμο για την μετεκλογική συνεργασία του με αυτήν.