Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΩΝ ΤΗΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να γκρεμίσει το κοινωνικό κράτος με μια μέτρων, αποφάσεων και εγκυκλίων.

«Άργησε η κυβέρνηση να καταλάβει την κρισιμότητα των στιγμών, τόσο στα εθνικά θέματα, όσο και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής κι ειδικότερα στο προσφυγικό, πνίγηκε στη θάλασσα της ιδεοληψίας της» τόνισε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας, σήμερα, στην ΕΡΤ1.

«Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπολιτευτική του στάση, έχει δοθεί από τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα» είπε όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη βασιλόπιτα του κυρίου Βορίδη, εξηγώντας, μάλιστα, ότι «βλέπουμε την επίθεση που έχει εξαπολύσει η ΝΔ στο κοινωνικό κράτος και για αυτό τηρούμε σκληρή στάση, ενώ αν και βλέπουμε λάθη στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής και στα εθνικά μας θέματα, δεν τα εργαλειοποιούμε, όπως έκανε ως αντιπολίτευση η ΝΔ, για να πάρει τις εκλογές».

Ειδικότερα για τον εκλογικό νόμο, που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, από τη ΝΔ και την Ελληνική Λύση, ανέφερε πως «όλα εξαρτώνται από τη λαϊκή βούληση και τα εκλογικά αποτελέσματα. Καταρχήν, η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι με το σύστημα της απλής αναλογικής και κατά την άποψή μου αυτή θα είναι η δεύτερη ευκαιρία που θα έχουν οι προοδευτικές δυνάμεις ώστε να μπορέσουν να συγκλίνουν και να σταματήσουν το πισωγύρισμα και την καταστρατήγηση των λαϊκών κατακτήσεων. Και ό,τι θετικό είχε αφήσει η προηγούμενη κυβέρνηση».

Μιλώντας στη συνέχεια, για την προσπάθεια της κυβέρνησης να γκρεμίσει το κοινωνικό κράτος, με μια σειρά μέτρων, αποφάσεων και εγκυκλίων, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών απαρίθμησε χαρακτηριστικά σημάδια της αντιλαϊκής πολιτικής λέγοντας: «ο κύριος Βρούτσης αρνήθηκε να υπογράψει την επεκτασιμότητα της κλαδικής σύμβασης στον επισιτισμό, τα σχολικά γεύματα δεν δίνονται στη Θεσσαλονίκη, στη Νεάπολη-Συκιές και τον Εύοσμο».

«Όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει, πολύ γρήγορα, τον χρόνο ανοχής, που δίνει ο λαός, σε κάθε κόμμα όταν αναλαμβάνει εξουσία» εκτίμησε ενώ ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις σχολίασε: «Ας συνεχίσει να παίρνει τέτοια αντιλαϊκά μέτρα και να δούμε πού θα φτάσουν τα ποσοστά της».     
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ