Skip to main content

Αμανατίδης: Η συμφωνία με την Εκκλησία ενόχλησε ήταν όμως αναγκαία

Η συμφωνία έγινε με συναίνεση και αυτό ενόχλησε ορισμένους, ειδικά αυτούς που επενδύουν στην αντιπαλότητα είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

 «Στις ευρωεκλογές καλούμαστε να επιλέξουμε πού θέλει να πάει η Ευρώπη. Tο Λαϊκό κόμμα, με την επιλογή Βέμπερ, κινείται ακόμη δεξιότερα, για να πάρει ένα κομμάτι από αυτό το ακροδεξιό ρεύμα που βλέπουμε με ανησυχία να ανεβαίνει» υποστήριξε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης,  μιλώντας απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα».

«Οι Έλληνες δεν νομίζω ότι θα ξεχάσουν αυτά που έχει πει για την Ελλάδα ο Βέμπερ» σημείωσε, ενώ ερωτηθείς για τις χιλιάδες νέες προσλήψεις που εξαγγέλθηκαν, απάντησε πως αυτές θα καλύψουν τις ανάγκες σε Παιδεία- Υγεία, κοινωνικά  δικαιώματα που πλήγηκαν από τις μνημονιακές νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Για τη συμφωνία μεταξύ εκκλησίας και Πολιτείας δήλωσε πως «πρόκειται για ιστορικό  κοινό βήμα, αποτέλεσμα διαλόγου.  Η συμφωνία έγινε με συναίνεση και αυτό ενόχλησε ορισμένους, ειδικά αυτούς που επενδύουν στην αντιπαλότητα. Ήταν όμως αναγκαία και βάζει τέλος σε εκκρεμότητες πολλών ετών». 

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις στα Σκόπια και τα βήματα που γίνονται από την κυβέρνηση Ζάεφ για την υλοποίηση των επόμενων προϋποθέσεων.

Για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τέλος, είπε ότι υπάρχει χρόνος και πρέπει να γίνει ουσιαστικός διάλογος στη Βουλή μεταξύ των κομμάτων.