Skip to main content

Αμανατίδης: Και να κάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση ποιο είναι το θέμα;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την καταγγελία του Στάθη Παναγούλη για τις προσκλήσεις οργανώσεων του κόμματος να συμμετέχουν στη διαδήλωση.

«Ο Στάθης ο Παναγούλης δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν σχολιάζω ότι είπε ο κ. Παναγούλης που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ… Δεν κάλεσε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν όλες οι συλλογικότητες και τα κόμματα… Και το ΚΚΕ ήταν εκεί και το ΚΙΝΑΛ ήταν εκεί…».

Τα παραπάνω ανέφερε ο Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στο Radio North 98, κληθείς να σχολιάσει την καταγγελία του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη για τις προσκλήσεις οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε μέλη του κόμματος από διάφορες περιοχές να λάβουν μέρος τη διαδήλωση της Νέας Σμύρνης.

«Και να κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ ποιο είναι το θέμα;», πρόσθεσε μεταξύ άλλων. «Το πρόβλημα ποιο είναι αυτή τη στιγμή, έτσι όπως έγινε; Κάλεσε επειδή ακριβώς ήρθε να κάνει αντιπολίτευση βλέποντας και τα ζητήματα που υπάρχουν από την πανδημία ή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, η αστυνομία βία που εκδηλώθηκε στην περιοχή τις προηγούμενες μέρες; Ο κ. Μητσοτάκης τελικά χθες έπρεπε να σταθεί στον καθρέφτη και να τα λέει στον εαυτό του. Η πολιτική της έντασης και του διχασμού ήταν δική του επιλογή σ΄ όλο αυτό, το τελευταίο διάστημα. Γιατί δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τον ξυλοδαρμό (της Κυριακής) από αστυνομικά όργανα;».

Απαντώντας για την δική του παρουσία και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο ΑΠΘ για να μην υπάρξει αστυνομική απόπειρα εκκένωσης της κατάληψης του κτηρίου διοίκησης αναρχικούς, ο κ. Αμανατίδης, μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Υπήρξαν δυστυχώς άτυχες κινήσεις. Αν θέλετε βάλτε το σε πολλά εισαγωγικά, δεν ήταν άτυχες. Εν πάση περιπτώσει νομίζω ότι το ζήτημα θα είχε λυθεί όταν έκαναν πριν αρκετές μέρες μια συμβολική κίνηση για 4…5 ώρες. Η επέμβαση της αστυνομίας προκάλεσε την αντίδραση των φοιτητικών συλλόγων…. Το ζήτημα θα το λύσουν οι ίδιοι οι πανεπιστημιακοί και θεωρώ ότι κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Η παρέμβασή μας είχε στόχο να μην γίνει θέατρο βίας το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αυτή ήταν όλη η ιστορία. Στα προβλήματα η λύση δεν είναι το γκλοπ αλλά ο διάλογος».