Skip to main content

Αμανατίδης: Σκόπιμη η αντιπαράθεση κληρικών με την Πολιτεία

Μιλώντας για το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα-Ιερώνυμου απάντησε πως «δεν χάνει κανείς από αυτό, αντίθετα κερδίζει το σύνολο της κοινωνίας»

«Στον απόηχο της συζήτησης στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση και αναμένοντας στο σημερινό Euro Working Group θετικές εξελίξεις για τη χώρα μας, προχωράμε στην απόδοση των αναδρομικών και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες,αυτοαπασχολούμενους και αγρότες » ανέφερε αρχικά μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ σήμερα ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

Για τις θέσεις που εξέφρασε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή είπε πως είναι αντιφατικές και στην κατεύθυνση ικανοποίησης της ακροδεξιάς συνιστώσας της ΝΔ, ενώ ερωτηθείς στη συνέχεια για το κοινό ανακοινωθέν του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου απάντησε πως «δεν χάνει κανείς από αυτό, αντίθετα κερδίζει το σύνολο της κοινωνίας».

«Οι οργανικές θέσεις θα είναι ίδιες, οι μισθοί και τα ασφαλιστικά δικαιώματα τα ίδια για τους κληρικούς. Είναι μία πρόταση και θα συζητηθεί».

Σκόπιμα τόνισε ορισμένοι θέλουν να φέρουν σε αντιπαράθεση τους κληρικούς με την Πολιτεία και οι «όποιες ανησυχίες θα διευθετηθούν και από την ιεραρχία και από την Πολιτεία».

Σχετικά, τέλος, με τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για το άνοιγμα λογαριασμών πρώην υπουργών και πρωθυπουργών, σημείωσε ότι «αυτό δείχνει τη νοοτροπία που υπήρχε στο πολιτικό σύστημα που θεωρούσε την εξουσία ιδιοκτησία του» και πρόσθεσε πως είναι η ώρα για να αλλάξει σελίδα η χώρα μέσα από ευρύτερες συναινέσεις για να γίνει η συνταγματική αναθεώρηση που θα αλλάξει και το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών.