Skip to main content

Αμανατίδης: Την Κυριακή καταρρέει η εικονική πραγματικότητα

Έχουμε 71 βέτο και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπλοκάρει οτιδήποτε εφόσον η Συμφωνία των Πρεσπών δεν περπατάει, είπε ο Γιάννης Αμανατίδης

Είμαστε δύο εικοσιτετράωρα πριν την κατάρρευση της εικονικής πραγματικότητας, υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98

«Είμαστε στο τέλος μιας μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε το 2015. Είμαστε δύο εικοσιτετράωρα πριν την κατάρρευση της εικονικής πραγματικότητας. Την Κυριακή θα φυσήξει ένας προοδευτικός άνεμος νίκης, η οποία οφείλεται στη συσπείρωση, στην υποστήριξη, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στο σχέδιο για την Ελλάδα τη νέα εποχή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης.

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών και για την κατανόησή της από πλευράς πολιτών, ο κ. Αμανατίδης τόνισε «χρειάζεται περισσότερη δουλειά».

Για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να τη μπλοκάρει εάν η πλευρά των Σκοπίων δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα, ο ίδιος είπε πως «έχουμε 71 βέτο και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπλοκάρει οτιδήποτε εφόσον η συμφωνία δεν περπατάει. Η κατά κεραία εφαρμογή της Συμφωνίας με επιμονή και προσοχή, είναι αυτή η οποία θα φέρει και θετικά αποτελέσματα στους δύο λαούς και θα σβήσει και όποιες αντιρρήσεις».

«Το ΚΙΝΑΛ συνεχίζει με μια ρητορική που ουσιαστικά στην πράξη πηγαίνει προς τη Νέα Δημοκρατία. Η μη ψήφιση της απλής αναλογικής από το Κίνημα Αλλαγής ήταν στρατηγική επιλογή του κόμματος, η οποία το ενέταξε προς στην άλλη πλευρά», υπογράμμισε ο βουλευτής.