Skip to main content

Άμεσα αντανακλαστικά από FIBA – Μετέθεσε το Eurobasket για το 2022

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλοντας να μην επιτρέψει το μπάσκετ να κινείται σε ένα χαοτικό πλαίσιο σε επίπεδο ημερομηνιών προχώρησε σε οριστικές αποφάσεις

Tην απόφαση να μεταθέσει το Eurobasket για το καλοκαίρι του 2022 πήρε η FIBA.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλοντας να μην επιτρέψει το μπάσκετ να κινείται σε ένα χαοτικό πλαίσιο σε επίπεδο ημερομηνιών προχώρησε σε οριστικές αποφάσεις, οι οποίες βγάζουν τις Εθνικές Ομάδες από το καθεστώς της αβεβαιότητας.

Στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης, που έγινε προσεκτική ανάλυση όλων των πιθανών σεναρίων, η FIBA λαμβάνοντας υπόψιν και τις προτάσεις των τοπικών γραφείων της αποφάσισε να πάει το Eurobasket και το AmeriCup ένα χρόνο μπροστά. Με άλλα λόγια, οι δύο διοργανώσεις θα διεξαχθούν από την 1η έως και τις 18 Σεπτεμβρίου του 2022.

Όσο για τα Προολυμπιακά Τουρνουά, τα οποία θα δώσουν τα χρυσά εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και στα οποία συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδας, αποφασίστηκε πως η περίοδος διεξαγωγής τους θα είναι 22/6 – 4/7 του 2021. Οι οριστικές ημερομηνίες, βέβαια, πρέπει να εγκριθούν από τη ΔΟΕ.

Προκειμένου να μειωθεί ο φόρτος για τους παίκτες και να τύχουν εκμετάλλευσης όλες οι πιθανές ημερομηνίες που το καλεντάρι προσφέρει, οι ομάδες που συμμετέχουν στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και που αρχικά ήταν προγραμματισμένα να γίνουν (ένα Παράθυρο συγκεκριμένα) τον Σεπτέμβριο του 2022, θα δώσουν αυτα τα ματς τον Αύγουστο του 2022, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για το Eurobasket και το AmeriCup. Έτσι θα μειωθεί η καταπόνηση των παικτών.

Από εκεί και πέρα, το Eurobasket Γυναικών θα διεξαχθεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (17 με 27 Ιουνίου 2021).