Skip to main content

ΥΠΕΝ: Άμεσα πόροι για τα έργα βιολογικού καθαρισμού της Κορώνειας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος επισκέφθηκε σήμερα τη λίμνη Κορώνεια και ανακοίνωσε την άμεση χρηματοδότηση όλων των έργων του βιολογικού καθαρισμού.

Τη λίμνη Κορώνεια επισκέφθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνο Αραβώση προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία εφαρμογής του master plan για την αποκατάσταση της λίμνης.

Την ενημέρωση στον υπουργό και τον γενικό γραμματέα έκανε η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κορώνειας κ. Δήμητρα Μπόμπορη. Στην επίσκεψη ήταν παρόντες ο βουλευτής κ. Σάββας Αναστασιάδης και ο δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Ταχματζίδης.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε στους παρισταμένους ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος θα χρηματοδοτήσει άμεσα όλα τα έργα βιολογικού καθαρισμού της λίμνης Κορώνειας.



Μετά την επίσκεψή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κορώνεια είναι ένα ζήτημα που έχει συγκεντρώσει την προσοχή του συνόλου του ελληνικού λαού. Μια λίμνη ιδιαίτερου κάλλους που πριν από μερικά χρόνια κινδύνεψε να εξαφανιστεί. Ευτυχώς υπάρχει μια πρόοδος. Αλλά μένουμε πάντα σε συναγερμό γιατί η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί όσο θα έπρεπε.

Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε για δυο πράγματα. Για ένα πιο απλό σύστημα σε σχέση με τις προστατευόμενες περιοχές προκειμένου να υπάρχει ένας συντονιστής με λυμένα τα χέρια. Και δεύτερον για την άμεση χρηματοδότηση όλων των έργων βιολογικού καθαρισμού γύρω από την Κορώνεια, προκειμένου η λίμνη να παραμείνει ζωντανή».