Skip to main content

Άμεσα μέτρα για τους εργαζόμενους του πολιτισμού ζητά ο Τσίπρας

Αρκετοί εργαζόμενοι του κλάδου όπως μουσικοί, ηθοποιοί, τεχνικοί, καλλιτέχνες κ.α. βρίσκονται χωρίς εργασία από τον Μάρτιο.

Την ανάγκη στήριξης των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα.

 «Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να στηρίξει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του» τόνισε, σε ανάρτησή του, στο Facebook.

Και πρόσθεσε: «Να στηρίξει αυτούς που μας στηρίζουν ψυχικά και πνευματικά μέσα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Να τους ανταποδώσει την προοπτική και την ελπίδα που μας προσφέρουν για την επόμενη μέρα».

«Αυτονόητα στο πλευρό των ανθρώπων του Πολιτισμού και της δημιουργίας, όπως αυτονόητα στο πλευρό και όλων των εργαζομένων που πλήττονται από τις επιλογές της κυβέρνησης» κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί εργαζόμενοι του κλάδου – μουσικοί, ηθοποιοί, τεχνικοί, καλλιτέχνες κ.α. – βρίσκονται χωρίς εργασία από τον Μάρτιο, ενώ είναι πιθανό να μην εργαστούν ούτε τους θερινούς μήνες, λόγω του κινδύνου ακύρωσης όλων των συναυλιών και των παραστάσεων.

Μάλιστα, μεγάλη μερίδα εξ αυτών δεν είναι δικαιούχοι ούτε των έκτακτων επιδομάτων της κυβέρνησης, κάτι το οποίο αυξάνει τις οικονομικές δυσκολίες.

Στο μείζον αυτό ζήτημα αναφέρθηκε το πρωί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μίλησε στο «ΣΚΑΪ».

«Οι άνθρωποι που δεν είχαν ενεργείς συμβάσεις, αυτοί που κυρίως απασχολούνται εποχικά στα φεστιβάλ και αλλού, είναι κάπου στον αέρα. Γι’ αυτούς θα υπάρξει πρόνοια και λύση».