Skip to main content

Άμεσα ο νέος διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

«Δεν ξεπουλάμε τις μονάδες σε Μελίτη και Μεγαλόπολη, έχουν καταστεί κερδοφόρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ είναι έτοιμη για να επαναπροκηρύξει άμεσα νέο διαγωνισμό για τις δύο λιγνιτικές μονάδες στη Μελίτη και τη Μεγαλόπολη, με στόχο να ολοκληρωθεί μέχρι τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, για την ετήσια συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτοβολταϊκών. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός που έτρεξε για τις δύο παραπάνω μονάδες κηρύχθηκε άγονος.

«Η ΔΕΗ διατηρεί τον στόχο για την πώληση των δύο μονάδων. Θέλουμε να κάνουμε τη συγκεκριμένη αποαπένδυση ως ευκαιρία για να στραφούμε πιο αποφασιστικά και ολοκληρωτικά στις ΑΠΕ. Ο λιγνίτης εξακολουθεί να είναι απαραίτητος για την Ελλάδα, ωστόσο η ΔΕΗ δεν θέλει και ούτε μπορεί να τον διαχειρίζεται μόνη της», τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης.

Ο ίδιος επανέλαβε πως η Επιχείρηση είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την ΕΕ στο συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο «δεν είναι δυνατόν να χαρίσουμε τις μονάδες. Θα προχωρήσουμε σύντομα στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού. Θα έχουν λυθεί εκκρεμότητες όπως τα πιστοποιητικά διαθεσιμότητας από την ΕΕ, το πρόβλημα τροφοδοσίας του Μελίτη με λιγνίτη με αξιόπιστο τρόπο και καλή τιμή, ενώ θα έχουν αποτυπωθεί και τα αποτελέσματα της εθελουσίας εξόδου εργαζομένων».

«Οι δύο μονάδες έχουν καταστεί κερδοφόρες και αυτό θα αποτυπωθεί πολύ σύντομα, έτσι ώστε να μπορέσουν οι επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν σοβαρά στον λιγνίτη να κάνουν τις ανάλογες προσφορές», κατέληξε ο κ. Παναγιωτάκης.