Skip to main content

Άμεση αναστολή της Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης ζητούν οι εφοριακοί

Ζητούμε την άμεση λήψη μέτρων που θα διαφυλάξουν την υγεία των εργαζομένων αλλά και του κοινωνικού συνόλου, τόνισε ο Σύλλογος Εφοριακών.

 Την άμεση αναστολή της λειτουργίας της Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης ζητάει ο Σύλλογος Εφοριακών Ν. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Χαλκιδικής μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στη συγκεκριμένη υπηρεσία. 

«Ζητούμε την άμεση λήψη μέτρων που θα διαφυλάξουν την υγεία των εργαζομένων, αλλά και του κοινωνικού συνόλου», αναφέρει ο σύλλογος απευθυνόμενος στην ηγεσία της ΑΑΔΕ, σημειώνοντας ότι το σύνολο των προσβληθέντων ανέρχεται πλέον σε δεκαεπτά συναδέλφους.

Όπως είχε γράψει χθες η Voria.gr (δείτε εδώ), η Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης παρέμεινε και σήμερα κλειστή.

«Στις 4/8 διαγνώστηκε και δηλώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε συνάδελφο της Α΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση του Συλλόγου μας ήταν παρούσα με άμεσες ενέργειες. Κατόπιν επικοινωνίας του Προέδρου με τον ΕΟΔΥ, κλιμάκιο του φορέα μετέβη την επόμενη μέρα στη ΔΟΥ και διενεργήθηκαν τεστ διάγνωσης σε όλους τους υπαλλήλους που ήταν παρόντες. Με τη συνεχή ανάδειξη της κρισιμότητας του θέματος από τον σύλλογο τόσο με ανακοινώσεις όσο και με συνεντεύξεις στα ΜΜΕ η Α΄ΔΟΥ Θεσσαλονίκης παρέμεινε κλειστή προκειμένου να εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων όλων των συναδέλφων», τονίζει ο Σύλλογος προσθέτοντας ότι μόλις χθες διαγνώσθηκαν θετικοί τρεις ακόμα. 

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος ζητάει:

Την άμεση διακοπή των συναλλαγών με το κοινό σε όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ.
Άμεσο κλείσιμο υπηρεσίας σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.
Απολύμανση όλων των χώρων εργασίας σε εβδομαδιαία βάση.
Παροχή υλικοτεχνικών μέσων για εργασία από απομακρυσμένη θέση όπου αυτό καθίσταται δυνατό.
Παροχή ατομικών μέσων προστασίας:ατομικά απολυμαντικά, μάσκες προστασίας
Συνεχή επανεξέταση των μέτρων βάσει της εξελικτικής πορείας της νόσου.

«Στις δύσκολες αυτές στιγμές η υπευθυνότητα και η σωστή πρόληψη αποτελούν μονόδρομο», αναφέρει τέλος.