Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
x

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ: Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ

Ο Έλληνας πρέσβης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Απαντώντας σε σχετικό διάβημα, στο οποίο προέβη νωρίτερα σήμερα η τουρκική πλευρά προς τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα Χριστόδουλο Λάζαρη, η ελληνική πλευρά απέρριψε εν τω συνόλω τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο.

Διαβάστε: Τεντώνει το σχοινί η Άγκυρα: Εξηγήσεις από τον Έλληνα πρέσβη για τα τεθωρακισμένα σε νησιά

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας πρέσβης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Συμπληρώνουν ότι ο πρέσβης μας στην Άγκυρα επεσήμανε ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο τη γείτονα της (casus belli), ούτε έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στα παράλια της, όπως έχει κάνει η Τουρκία.

Ο πρέσβης προσέθεσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς και τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους.

Προσέθεσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς και τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό από τουρκικά δημοσιεύματα ότι η Άγκυρα διαμαρτυρήθηκε ενώπιον της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών «για την ανάπτυξη αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων στη Λέσβο και τη Χίο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και του ζητήθηκε «να βάλει τέλος η Ελλάδα στις παραβιάσεις της στα νησιά».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ