Skip to main content

«Ομάδα Δίας» για την επιτήρηση της καθαριότητας στον δήμο Θεσσαλονίκης

Νέα υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης με περιπολίες για την επιτήρηση της καθαριότητας - Σχεδιάζεται και ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελίες.

Ομάδα «Ράμπο» καθαριότητας με δίκυκλα και 14 άτομα προσωπικό δημιουργεί ο δήμος Θεσσαλονίκης για την καλύτερη επιτήρηση και την ευταξία στην πόλη στον τομέα της καθαριότητας.

Από αύριο το πρωί η νέα υπηρεσία του δήμου θα ξεκινήσει τις περιπολίες, σε δύο βάρδιες, σε όλες τις κοινότητες, με τους υπαλλήλους να διαμοιράζονται ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε περιοχής.

Στην παρουσίαση της «ομάδας ευταξίας» σήμερα το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε ότι η διοίκηση είχε δεσμευθεί να δημιουργήσει μια «ομάδα Δίας» για την καθαριότητα.

«Αν θεωρούμε ότι η καθαριότητα είναι το βασικό πρόβλημα αυτής της πόλης, η ομάδα θα είναι καθημερινά εκεί για να βλέπει τα προβλήματα που υπάρχουν στους κάδους, στα καλάθια, γενικότερα στην καθαριότητα, έτσι ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε η πόλη να φτάσει εκεί που θέλει και εμείς μπορούμε να το προσφέρουμε». Ο δήμαρχος έκανε έκκληση προς τους δημότες και τους επαγγελματίες να τηρούν τους κανόνες καθαριότητας λέγοντας: «Στήθηκε μια ομάδα που θα επιβλέπει την τήρηση των κανόνων καθαριότητας αλλά, αυτή είναι η δική μας η πλευρά θα πρέπει όμως να απευθυνθώ στους δημότες, η καθαριότητα είναι ένας χορός που θα πρέπει να τον χορεύουν δυο. Οι πολίτες θα πρέπει να φροντίζουν να τηρούν και αυτοί τα μέτρα που πρέπει να τηρούν, οι επαγγελματίες το ίδιο, θα πρέπει όλοι να φροντίζουμε μαζί το ίδιο σε μια κοινή προσπάθεια ούτως ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η προσπάθεια δεν σταματάει ποτέ».



Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης επισήμανε ότι η πόλη είχε ανάγκη τη δημιουργία αυτής της ομάδας, η οποία με τη βοήθεια των πολιτών, θα συνδράμει στην υπηρεσία καθαριότητας έτσι ώστε η πόλη να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα. «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν και ότι περνά από το χέρι μας και πιστεύω ότι ο κόσμος θα το εισπράξει» τόνισε. Για τη λειτουργία της «ομάδας ευταξίας» είπε ότι θα μπορεί να επιτηρεί, να κάνει όπου χρειάζεται συστάσεις και φυσικά να ακολουθούν και τα πρόστιμα σε όσους παραβατούν και δεν συμμορφώνονται. Ανακοίνωσε ακόμη ότι σχεδιάζεται μια ηλεκτρονική εφαρμογή όπου θα καταγράφεται άμεσα μια καταγγελία και ένας πενταψήφιος αριθμός.