Skip to main content

Άμεση ενεργοποίηση Ταμείου Επιχειρηματικότητας ζητάει το ΒΕΑ

Την άμεση ενεργοποίηση του Ελληνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης ζητεί το ΒΕΑ, καθώς όπως επισημαίνει, αυτό θα βοηθήσει στη βελτίωση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχε

Την άμεση ενεργοποίηση του Ελληνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης ζητεί το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ). Όπως επισημαίνει, αυτό θα βοηθήσει στη βελτίωση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και στην απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ακόμη πως μεγάλη σημασία αποκτά η διάθεση των τραπεζών για συνεργασία και ο χρόνος που θα απαιτηθεί ώστε οι σχετικοί μηχανισμοί να τεθούν σε λειτουργία.

«Οι χρόνοι μετρούν πλέον αρνητικά, λόγω της σοβαρής έλλειψης ρευστότητας που πνίγει τις επιχειρήσεις και περιορίζει τις δραστηριότητες τους. Η αγορά δε έχει εναποθέσει ελπίδες για άρση αδιεξόδων στο ΕΤΕΑΝ. Η αποτελεσματικότητα του νέου αυτού Ταμείου συνδέεται και με το κατά πόσον θα μπορέσει να καταστεί άμεσα λειτουργικό, ώστε να υποστηριχθούν οι μικρότερες επιχειρήσεις και να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία το συντομότερο δυνατόν» προστίθεται στην ανακοίνωση.