Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021
x

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΒΕΘ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ζητά με ψήφισμά του να προηγείται διαβούλευση με τοπικούς φορείς πριν τη λήψη σοβαρών αποφάσεων,

Την ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία της αγοράς και των επιχειρήσεων, ζητά με ψήφισμά του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Το ΕΒΕΘ επισημαίνει ότι είναι αναγκαίο να προηγείται, εφεξής, διαβούλευση με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς πριν τη λήψη σοβαρών αποφάσεων που τους αφορούν άμεσα.

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
 
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, κατά την σημερινή (5.4.21) έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, αποφάσισε ομόφωνα να απευθύνει έκκληση στην Κυβέρνηση για την ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία της αγοράς και των επιχειρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, που πλήττονται κατάφωρα από τη συνεχιζόμενη αναστολή λειτουργίας τους λόγω της πανδημίας, με απόλυτο σεβασμό στα υγειονομικά μέτρα.

Το ΕΒΕΘ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις επιχειρήσεις-μέλη του, αλλά και απέναντι σε όλο τον παραγωγικό ιστό της πόλης, κρίνει ότι οι συνθήκες που δημιουργούνται πλέον για την αγορά είναι ασφυκτικές και χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι καλοδεχούμενη η πρόθεση της Κυβέρνησης να χορηγήσει οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, που θα συνεχίσουν να είναι κλειστές, υπό την προϋπόθεση ότι η στήριξη αυτή θα είναι απολύτως επαρκής.

Ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης αιφνιδιάστηκε από την απόφαση για τη μη επαναλειτουργία της τοπικής αγοράς , ενώ είχε ήδη προβεί στις αναγκαίες προετοιμασίες και δαπάνες για το άνοιγμα των καταστημάτων. Είναι αναγκαίο να προηγείται, εφεξής, διαβούλευση με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς πριν τη λήψη σοβαρών αποφάσεων που τους αφορούν άμεσα.

Η αγορά και οι επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης έχουν δείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι είναι σε θέση να σεβαστούν απόλυτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να λειτουργήσουν κάτω από ένα περιβάλλον ασφάλειας για τον καταναλωτή και τη προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Παρόλα αυτά, το ΕΒΕΘ καλεί τις επιχειρήσεις μέλη του να επιδεικνύουν ιδιαίτερη σχολαστικότητα στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων, αντιλαμβανόμενο τη κόπωση της κοινωνίας και του εμπορικού κόσμου από την πολύμηνη και επαναλαμβανόμενη διακοπή της λειτουργίας των καταστημάτων».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ