Skip to main content

Άμεση επίλυση των προβλημάτων του ΕΟΠΥΥ ζητά το ΒΕΘ

Την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ στη λειτουργία του ζητά το ΒΕΘ, κάνοντας λόγο για πλήρη απαξίωση της απαξίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των μικρομεσαίων επιχειρημα

 

Την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στη λειτουργία του ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, κάνοντας λόγο για πλήρη απαξίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών μετά την ενοποίηση των ασφαλιστικών οργανισμών στο νέο φορέα.
 
«Ο ΕΟΠΠΥ, η λειτουργία του οποίου εξαγγέλθηκε με τυμπανοκρουσίες ως η λύση στα προβλήματα που είχαν οι ασφαλισμένοι στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, δυστυχώς μας διέψευσε. Η μέχρι σήμερα λειτουργία του, αντί να βελτιώσει τα πράγματα, τα επιδείνωσε περαιτέρω» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
 
«Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα επιλογής γιατρού καθώς και μια στοιχειωδώς, πλήρη, λίστα ειδικοτήτων, βρέθηκαν να συνωστίζονται στον ΕΟΠΥΥ με τις συνέπειες της νέας κατάστασης και καταγράφονται το λιγότερο ως δραματικές και απαράδεκτες», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.
 
Παράλληλα, το ΒΕΘ ζητά ο Οργανισμός να στελεχωθεί με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και η πραγματοποίηση των ραντεβού να γίνεται σε λογικό χρόνο και με τη χρήση του διαδικτύου.
 
«Ο απελπιστικά μεγάλος χρόνος αναμονής – ακόμη και για επείγοντα περιστατικά – λόγω της ανυπαρξίας «ραντεβού» καθιστά την οποιαδήποτε ιατρική υπηρεσία σχεδόν ανύπαρκτη. Η άλλη επιλογή, για να εξυπηρετηθεί νωρίτερα ο ασφαλισμένος, είναι να καταφύγει σε συμβεβλημένο, με τον ΕΟΠΥΥ, γιατρό, ο οποίος δικαιούται διακόσια ραντεβού το μήνα. Πέραν του συγκεκριμένου αριθμού των ραντεβού  ο ασφαλισμένος καλείται να πληρώσει 10 ευρώ για απλή συνταγογράφηση και έως 30 ευρώ για ιατρική εξέταση», αναφέρει η επιστολή.
 
«Στην εποχή μας που οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, βιώνουν πολλές δυσκολίες, μια ακόμη απαξίωση, αυτή τη φορά στον τομέα της υγείας και της στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τους υποβιβάζει στα έσχατα κοινωνικά στάδια» υπογραμμίζεται στην επιστολή.